Bekijk het origineel

Paisley ontmoet aartsbisschop Brady

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Paisley ontmoet aartsbisschop Brady

1 minuut leestijd

BELFAST (AP) - De Noord-Ierse protestantenleider Ian Paisley heeft gisteren voor het eerst een ontmoeting gehad met de Ierse aartsbisschop Sean Brady.

De ontmoeting vond plaats aan de vooravond van onderhandelingen over een nieuwe protestants-katholieke regering voor Noord-Ierland, die morgen in Schotland beginnen.

Er is geen positieve uitslag van de onderhandelingen mogelijk zonder medewerking van Paisleys Democratisch Unionistische Partij, die het grootste deel van de protestantse meerderheid in Noord-Ierland vertegenwoordigt. Paisley weigerde tot dusver de macht te delen met Sinn Fein, de politieke arm van het Ierse Republikeinse Leger (IRA).

Sinds begin 2005 werd geijverd voor een ontmoeting tussen Paisley en Brady, de geestelijk leider van de 4 miljoen rooms-katholieken van Ierland. Gisteren vond die ontmoeting dan eindelijk plaats, in Stormont Castle, de zetel van zowel de Britse regering voor Noord-Ierland als van het Noord-Ierse parlement. Televisiecamera's registreerden de begroeting, maar het anderhalf uur durende gesprek vond plaats achter gesloten deuren.

Brady zei na afloop dat was gesproken over armoedebestrijding, confessioneel onderwijs, de gezamenlijke oppositie tegen abortus, euthanasie en stamcelonderzoek, alsmede over hun gezamenlijke hoop op een stabiel bestuur voor Noord-Ierland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Paisley ontmoet aartsbisschop Brady

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken