Bekijk het origineel

Erfenis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Erfenis

2 minuten leestijd

"Daarom gaat uit het midden van hen en scheidt u af"

2 Korinthe 6:17

Bedenk eens welk een lieve Vader God is voor Zijn kinderen en hele huisgezin. Hij is de meest edele en onsterfelijke Vader. Zijn kinderen zullen nooit vaderloos zijn. Laat de gehele wereld hen verlaten, zij zullen een Vader hebben om hen op te nemen.

U zult daar heerlijke voorrechten hebben. U zult niet alleen opgenomen worden, maar ook bevestigd worden en nooit uitgeworpen. U zult in het volle bezit van uw eeuwige erfenis in de hemel gesteld worden. Hij zal in die grote dag tot u zeggen: "Komt, gij gezegende Mijns Vaders."

Hij zal het Koninkrijk aan al Zijn kinderen geven. Uw oudste Broeder zal u geven met Hem te zitten in Zijn troon.

Om deze reden vermaan ik u: Ga toch uit het midden van de wereld en kom tot Jezus Christus. Dan zult u in het gezin van God worden opgenomen door aanneming tot kinderen. Ja, u zult zonen en dochteren zijn.

Geloof dit aanbod van het Evangelie, gij kinderen der hel. Neem het aanbod van aanneming tot kinderen in het gezin van God aan. Ik smeek u het aan te nemen, nee, ik gebied u op deze dag uit hun midden te gaan en door Jezus Christus u bij het gezin van God te voegen. Hij smeekt het u! U zult dan ware vrijheid genieten voor eeuwig en altoos.

Thomas Boston,

predikant te Ettrick

("Gaat uit het midden van haar", 1741)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Erfenis

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken