Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Leraren niet onderbetaald"

1 minuut leestijd

ZEIST - Lerarensalarissen zijn helemaal niet laag. Het startsalaris van docenten is even hoog als het modale (gemiddelde) inkomen in Nederland: 30.000 euro.

Dat stelt het onderzoeks- en adviesbureau Hay Group na onderzoek. Volgens consultant P. Langerak is de roep om hogere lerarensalarissen "verkiezingsretoriek en het leggen van verkeerde accenten." Volgens het bureau moeten er wel betere onderwijsmanagers komen.

Ruim 50 procent van de leraren zit aan de top van zijn salaris. "Steeds herhalen dat lerarensalarissen laag in de markt zitten helpt het onderwijs niet verder. Het klopt niet. Veel onderzoek geeft een vertekend beeld. Er wordt bijvoorbeeld alleen naar vooropleiding gekeken en niet naar functies", stelt Langerak.

Vorige week liet ook voorzitter Terpstra van de HBO-raad zich al kritisch uit over de visie van de politiek op onderwijs. Een algemene salarisverhoging noemde hij "onverstandig."

Docenten zijn volgens Langerak ontevreden over heel andere zaken: het functioneren van het management en de organisatie van het onderwijs. "Er is geen helderheid over een hoop zaken; resultaten worden niet herkend en erkend, leraren worden onvoldoende betrokken en vooral de managementkwaliteit laat te wensen over", zegt Langerak. "Investeringen dienen vooral gericht te zijn op verbetering van het management." Uit onderzoek van Hay Group blijkt dat onderwijsmanagers hoog scoren op het nemen van initiatieven en dat ze zeer zelfverzekerd zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken