Bekijk het origineel

China zendt muziek uit vanuit maansatelliet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

China zendt muziek uit vanuit maansatelliet

2 minuten leestijd

PEKING - China heeft dertig muzieknummers uitgekozen die door een maansatelliet richting aarde worden uitgezonden. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua gisteren.

Het is nog onduidelijk of de hele wereld zal kunnen meegenieten van de communistische muziek. Er worden nummers uitgezonden met titels als "Gezongen lof aan het moederland", "Ik hou van China" en "Het oosten is rood". Dat laatste is een loflied op Mao Zedong, de vroegere leider van China.

Experts in China hebben hoge verwachtingen van de muziek. Ze zeggen dat de nummers de Chinese liefde voor het moederland, het leven, de vrede en het streven naar de waarheid en de natuur moeten uitdrukken. De nummers zijn gedeeltelijk geselecteerd door experts en deels gekozen met stemmen van de bevolking.

China's eerste maansatelliet is bovendien ontworpen om 3D-beelden van het maanoppervlak te maken. Ook zal hij de diepte van de maanbodem peilen.

Het is bepaald niet het enige project van de Chinezen in de ruimte. Eerder dit jaar werd bekend dat China in 2024 een taikonaut op de maan wil zetten. "Taikonaut" of "yuhangyuan" is de Chinese benaming voor ruimtereiziger.

De eerste Chinese ruimtevaarder is de 35-jarige Yang Liwei. Hij werd op 15 oktober 2003 aan boord van de Shenzhou 5 gelanceerd. Hiermee werd China het derde land in de geschiedenis dat met eigen middelen een mens in de ruimte heeft gebracht.

De missie waarbij een taikonaut op de maan wordt gezet, gaat Change heten, vernoemd naar een fee die volgens Chinese sprookjes op de maan woont.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

China zendt muziek uit vanuit maansatelliet

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken