Bekijk het origineel

Defensie onderzoekt mogelijke diefstal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Defensie onderzoekt mogelijke diefstal

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie onderzoekt of Nederlandse mariniers zich vorige week schuldig hebben gemaakt aan diefstal.

Aanleiding zijn beelden die een bewakingscamera heeft gemaakt van enkele mannen die spullen meenemen uit een winkel. Een woordvoerder van het departement heeft dat gisteren gezegd.

Het tv-programma Nova toonde gisteravond beelden van de winkeldiefstal. Op basis van een kort fragment hiervan is Defensie zelf begonnen met zoeken naar informatie. Als inderdaad blijkt dat de dieven Nederlandse mariniers zijn, zullen volgens de woordvoerder snel maatregelen volgen.

Al eerder was bekend geworden dat Nederlandse mariniers vorig weekeind waren betrokken bij een massale vechtpartij in Noorwegen, waar zij op oefening zijn. De diefstal zou daaraan vooraf zijn gegaan.

De woordvoerder van Defensie weet niet of het inderdaad om Nederlandse militairen gaat. Hij heeft tot nu toe een kort fragment gezien zonder geluid, waarbij de gezichten van de mannen vaag waren gemaakt. "We weten nu niet om welke winkel het gaat en wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden." Nova liet Hans Rasmus aan het woord, de eigenaar van een nachtwinkel vlak over de grens met Finland. Volgens Rasmus gaat het om Nederlanders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Defensie onderzoekt mogelijke diefstal

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken