Bekijk het origineel

Elburg ontmoedigt alcoholgebruik

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elburg ontmoedigt alcoholgebruik

2 minuten leestijd

ELBURG - De gemeenteraad van Elburg wil het gebruik van alcohol en drugs in de komende jaren sterk ontmoedigen.

Dit blijkt uit het gisteren vastgestelde coalitieprogramma, opgesteld door Algemeen Belang, ChristenUnie, CDA en SGP. De komende raadsperiode willen het college en de raad een discussie voeren over de mogelijkheden het misbruik te minderen. Daarbij krijgt het alcoholgebruik in sportkantines en dorpshuizen veel aandacht.

Ook komt er een discussie over verantwoorde jeugdactiviteiten, als het aan de vier collegepartijen ligt. Dit alles is bedoeld om de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren te vergroten en niemand zonder diploma van scho ol te laten gaan.

De eerste verantwoordelijkheid voor de opvoeding ligt echter bij de ouders en op latere leeftijd bij jongeren zelf, zo vindt een meerderheid van de raad. "Waar dit misgaat of dreigt te gaan, heeft de gemeente ook een taak."

Behoud van werkgelegenheid in de agrarische sector is ook een belangrijke wens van de vier partijen. Ze willen dat het college initiatieven voor zorgboerderijen stimuleert en daaraan meewerkt. Op dit moment heeft stichting Nohé een zorgboerderij in Doornspijk.

Algemeen Belang, ChristenUnie, CDA en SGP vinden het ook gewenst dat de komende raadsperiode meer wordt ingezet op de promotie van de gemeente Elburg. Daartoe moet worden bekeken of een deel van de inkomsten via de toeristenbelasting kan worden besteed aan de promotie van de gemeente. Wel is een randvoorwaarde voor uitbreiding van mogelijkheden voor toeristen dat de christelijke identiteit van de gemeente blijft gewaarborgd.

Via wijkgericht werken willen de collegepartijen meer bewoners bij de leefomgeving betrekken. Ook is de verkeersveiligheid een belangrijk aandachtspunt. Daarom adviseren de vier partijen het college meer aan voorlichting aan schoolgaande kinderen te doen en het aantal onveilige verkeerssituaties aan te pakken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Elburg ontmoedigt alcoholgebruik

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken