Bekijk het origineel

De wacht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De wacht

2 minuten leestijd

"En de Heere zag dat de boosheid des mensen menigvuldig was op de aarde, en al het gedichtsel der gedachten zijns harten te allen dagen boos was."

Genesis 6:5

Houd voortdurend de wacht over uw hart. David smeekte God of Hij een wacht voor zijn lippen wilde zetten en de deuren van zijn mond wilde behoeden. Hoeveel temeer behoren wij dan te vragen of God de deur van ons hart wil behoeden.

Wij behoren genade te ontvangen om daar op wacht te staan. Woorden worden uitwendig beteugeld, want zij kunnen de mens onteren en hun goede naam aantasten. Gedachten zijn verborgen en onbekend als ze niet in woorden worden uitgedrukt.

Er zijn bijzondere tijden waarin wij onze waakzaamheid moeten verdubbelen, zoals wanneer aansporing en prikkelingen aanwezig zijn die een of andere verdorvenheid in vlam kunnen zetten.

Vermeerder uw ijver nog meer in eenzame uren en 's nachts. Opdat de verdorven zondedampen onze geest niet zullen besmetten doordat wij ze inademen. De eenzame spelonk bevlekte Lot met bloedschande, terwijl hij zich in het midden van de wrange lusten van Sodom rein wist te bewaren. Wij moeten achtgeven op de zin en leden van ons lichaam, zoals op de mond die verkeerdheid spreekt, de ogen die niet rechtuit zien en daardoor het hart op zondige voorwerpen richten, en de voeten die ons op de paden van de zonden leiden (Spr. 4:23).

Stephen Charnock,

predikant te Londen

("God verzoent de wet", 1757)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

De wacht

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken