Bekijk het origineel

Werkstraf geëist na kampvuurdrama

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werkstraf geëist na kampvuurdrama

2 minuten leestijd

ALKMAAR (ANP) - Het openbaar ministerie in Alkmaar heeft gisteren een werkstraf van 180 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen een 35-jarige docent van de scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar.

E. S. zou op 16 juni op het strand van Castricum een steekvlam hebben veroorzaakt bij het kampvuur tijdens een schooluitje. Daardoor raakten drie leerlingen gewond. Volgens justitie heeft de docent door roekeloosheid zwaar lichamelijk letsel veroorzaakt.

De man probeerde met wasbenzine te voorkomen dat het kampvuur uitging. Hierbij vatte de inhoud van de fles vlam, waardoor deze uit de handen van de docent richting leerlingen schoot. Drie van hen liepen hierbij zulke zware brandwonden op, dat zij naar het ziekenhuis moesten. Inmiddels zijn zij daaruit ontslagen en gaan ze weer naar school.

S. vertelde gisteren zeer geëmotioneerd wat gebeurde. "Op het moment dat ik de wasbenzine erbij wilde gieten, voelde ik dat de fles uit mijn handen werd geslagen. Hij vloog naar een stel kinderen toe. Het volgende dat ik zag, was dat leerlingen in brand stonden. Ik hoorde gegil en gekrijs. Er was enorme paniek."

Vervolgens zag hij een van de leerlingen met brandend bovenlichaam richting zee rennen. "Ik ben op hem gedoken."

Nadat hij met anderen de vlammen bij de jongen had gedoofd en zag dat er geen leerlingen meer in brand stonden, zocht de docent hulp.

Volgens de officier van justitie had de man als volwassene en docent in een situatie als deze voorzichtiger moeten handelen, zo stelde zij gisteren. "Waarom heeft hij geen aanmaakblokjes gebruikt? Ik snap best dat veel mensen vinden dat hij niet moet worden vervolgd. Maar als docent had hij voorzichtiger moeten zijn. Een straf is op zijn plaats."

De advocaat van de leraar vond het opleggen van straf onzin. "Het OM gaat het dan nog druk krijgen met bijvoorbeeld het vervolgen van ouders die aan het barbecueën zijn met behulp van spiritus, waarbij een windvlaag komt en een kind in brand raakt. Als zij niet worden vervolgd, waarom hij dan wel?" De uitspraak is op 18 oktober.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Werkstraf geëist na kampvuurdrama

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken