Bekijk het origineel

Musharraf belooft NAVO te steunen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Musharraf belooft NAVO te steunen

2 minuten leestijd

ISLAMABAD - De Pakistaanse president Musharraf heeft zich bereid verklaard samen te werken met de NAVO in de strijd tegen de taliban. Musharraf deed de toezegging gisteren in een onderhoud met de Britse commandant van de NAVO-troepen in Afghanistan, luitenant-generaal David Richards.

Britse media meldden voorafgaand aan het bezoek dat Richards over videobanden, foto's en ander materiaal beschikt waaruit zou blijken dat de Pakistaanse inlichtingendienst ISI de taliban bevoorraadt. Richards zei gisteren echter dat hij dergelijke informatie niet heeft. Hij prees Pakistan voor de inspanningen die het land levert in de strijd tegen het terrorisme.

Richards sloeg enkele dagen geleden alarm over de situatie in Afghanistan, buurland van Pakistan. De NAVO-commandant zei dat als de veiligheidssituatie in Afghanistan het komende halfjaar niet snel verbetert, 70 procent van de Afghanen straks op de hand van de taliban is.

De Afghaanse president Hamid Karzai noemde de voorspelling van Richards veel te pessimistisch. Karzai liet gisteren bij monde van zijn woordvoerder weten dat de Afghanen in de afgelopen jaren duidelijk hebben aangetoond dat ze gekant zijn tegen groeperingen die terrorisme opleggen.

"Het klopt dat we nog altijd problemen hebben", zei een woordvoerder van het kantoor van Karzai. "Maar dat betekent nog niet dat de mensen hun steun aan de taliban zullen geven."

Honderden talibanstrijders zijn bereid hun leven te offeren bij zelfmoordaanslagen om ervoor te zorgen dat "christelijke" troepen Afghanistan verlaten, de sharia wordt ingevoerd en in de hoofdstad Kabul een moslimfundamentalistisch regime aan de macht komt.

Een regionale talibancommandant in de oostelijke provincie Zabul, moellah Nazir Ahmed Hamza, heeft dit in een interview gezegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Musharraf belooft NAVO te steunen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken