Bekijk het origineel

Buschauffeur slaat overvallers van zich af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Buschauffeur slaat overvallers van zich af

3 minuten leestijd

ARNHEM - Twee nog onbekende gemaskerde mannen hebben dinsdagavond in Arnhem geprobeerd een buschauffeur te beroven. Dat maakte de politie gisteren bekend. De twee benaderden de stilstaande bus en een van hen eiste onder bedreiging van een steekwapen geld. De chauffeur wist hen van zich af te schudden zonder geld af te geven.

Politie zoekt getuigen van aanrijding hond

GORINCHEM - De politie is op zoek naar de bestuurder van een zilvergrijze BMW die dinsdagmiddag op de Banneweg in Gorinchem een hond overreed en daarna doorreed. De Franse buldog moet een deel van zijn rechterachterpoot missen, zo maakte een politiewoordvoerder gisteren bekend. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

Inbraak via dak in winkelcentrum

GORINCHEM - In de nacht van dinsdag op woensdag is er in winkelcentrum Piazza Center in Gorinchem ingebroken. In de daken van drie winkels werden gaten gemaakt, waarna de dieven binnen konden komen. In het magazijn van een van de winkels werd een voorraad elektronica weggenomen. In de andere winkels werd waarschijnlijk niets gestolen. Wel raakten in die winkels goederen beschadigd.

Detailhandel in Flevoland groeit

LELYSTAD - De detailhandel in Flevoland groeit sterk. Jarenlang was Flevoland de provincie met relatief het kleinste aantal winkels. De winkeliers worden nu echter aangetrokken door de bredere economische groei van Flevoland en door uitbreiding van het aantal inwoners. Hierdoor neemt ook de gezelligheid in de woonkernen toe, verwacht de middenstand.

Inwoner Lopik (71) overleden na val

LOPIK - In Lopik is gistermiddag een 71-jarige inwoner van die plaats van een dak gevallen en aan zijn verwondingen overleden. Dat maakte een woordvoerder van de politie gisteren bekend. Volgens de politie was de man een dakkapel aan het schilderen toen hij zijn evenwicht verloor.

Brand bij kraanbedrijf in Oud-Alblas

OUD-ALBLAS - Bij een kraanverhuurbedrijf aan het Westeind in Oud-Alblas heeft gisteren enige tijd brand gewoed. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij. De brand ontstond in een werkplaats. Kort daarvoor hadden daar slijpwerkzaamheden plaats. Waarschijnlijk zijn daarbij vonken vrijgekomen die isolatiemateriaal in vlam hebben gezet.

CU Staphorst tegen voedselbank

STAPHORST - Voedselbanken zouden moeten worden afgeschaft. Dat vindt CU-raadslid D. Vedder uit Staphorst. Volgens Vedder is het onacceptabel dat de maatschappij zelf een politiek probleem moet oplossen, bevestigde hij vanmorgen. Het raadslid bracht zijn standpunt deze week naar voren in de gemeenteraad. "Het gaat in dit geval om onze gemeente, maar ik zeg altijd: Wat goed is voor Staphorst, is goed voor Nederland." Vedder vindt dat de gemeenten zich over de mensen moet ontfermen die onvoldoende geld hebben.

Hennepkwekerijen in Tiel opgerold

TIEL - Bij invallen in achttien woningen en schuurtjes in Tiel en Maasdriel zijn meerdere illegale hennepkwekerijen opgerold. Er werd 7280 kilo aan planten en stekken in beslag genomen. Bij de acties zijn een 15-jarig meisje en een 26-jarige man aangehouden. Een 83-jarige vrouw is in haar woning in Maasdriel gehoord over de aangetroffen hennepstruiken.

Waalwijk verhoogt hondenbelasting

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk verhoogt de hondenbelasting met 10 procent. Dat blijkt uit de plannen voor de begroting 2007, die gisteren bekend werden. De belastingverhoging levert de gemeente 11.000 euro extra op. Ook de onroerendezaakbelasting stijgt. Eigenaren van woningen gaan 5,5 procent meer betalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Buschauffeur slaat overvallers van zich af

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken