Bekijk het origineel

Acties dreigen bij busvervoer Brabant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Acties dreigen bij busvervoer Brabant

2 minuten leestijd

BREDA (ANP) - Bij vervoersbedrijf BBA dreigen volgende week acties. Dat hebben FNV Bondgenoten en de BBA-ondernemingsraad laten weten.

De werknemers van de Brabantse vervoerder eisen zekerheid over hun werkomstandigheden als op 10 december het personeel overgaat naar de nieuwe werkgever Connexxion. Door een ruzie tussen de provincie en Connexxion over de prijs voor het busvervoer, dreigt de ov-concessieverlening in Noord-Brabant voor het tweede achtereenvolgende jaar uit te lopen op een debacle. Het BBA-personeel zit daardoor weer in onzekerheid over zijn toekomst.

In juni kreeg Connexxion de ov-concessie toegewezen voor een groot deel van Brabant. Volgens afspraak moet de nieuwe vervoerder het personeel van de BBA overnemen. "Tot nu toe is er nog niets geregeld", aldus FNV-bestuurder Van der List.

Vandaag zou overleg plaatsvinden tussen de bonden en vervoerders. Ook zouden de vakbonden praten met de provincie. De FNV heeft aangekondigd dat het overleg duidelijkheid moest geven over de toekomst van het BBA-personeel. "Zo niet, dan beginnen maandag acties. Daar is het personeel toe bereid", aldus de vakbondsbestuurder.

Door de impasse in Noord-Brabant dreigt niet alleen het vervoerspersoneel in Brabant tussen wal en schip te raken. "Ook voor het vervoerspersoneel in Limburg en Zeeland is een goede uitkomst van belang", zegt Van der List. In die twee provincies zijn de vervoersconcessies ook naar een andere vervoerder gegaan.

Dinsdag werd duidelijk dat de provincie Noord-Brabant en busbedrijf Connexxion naar de rechter stappen. De provincie eist dat Connexxion op 10 december zijn contractuele verplichtingen nakomt om het busvervoer in Brabant te verzorgen. Connexxion wil de rechter vragen het bedrijf te ontheffen van alle verplichtingen.

Volgens de vervoerder is in de offerte een rekenfout gemaakt waar de provincie van wist. Het bedrijf zegt dat voor de opgegeven prijs geen bussen kunnen rijden.

Het is nog niet bekend wanneer de rechter zich over het geschil buigt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Acties dreigen bij busvervoer Brabant

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken