Bekijk het origineel

Einde van Brabants vervoersconflict nabij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Einde van Brabants vervoersconflict nabij

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Een structurele oplossing voor het conflict over het busvervoer in Noord-Brabant lijkt in zicht. Dat was gisteren de uitkomst van overleg tussen de provincie Noord-Brabant en de vervoersmaatschappijen Connexxion, Hermes en BBA.

Wat de oplossing is, wordt donderdag bekendgemaakt.

Daarmee lijkt een eind gekomen aan het conflict dat was ontstaan rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Noord-Brabant. Gisterochtend brak er een wilde staking uit onder enkele honderden chauffeurs van de BBA, de busmaatschappij die al 72 jaar het stads- en streekvervoer in Brabant verzorgt. De BBA'ers eisten duidelijkheid over hun situatie na 10 december.

Op die dag zouden de 1150 werknemers van de BBA in Brabant meeverhuizen naar Connexxion, dat in juni de aanbesteding won van het busvervoer in een groot deel van de provincie voor de komende acht jaar.

Vorige week bleek dat Connexxion van het contract af wil. Het bedrijf stelde dat in zijn offerte een evidente fout is geslopen, waardoor het miljoenen euro's verlies zou lijden als het het contract zou uitvoeren. Connexxion wilde meer geld van de provincie en stapte naar de rechter. Op haar beurt wilde de provincie via de rechter Connexxion dwingen de concessie uit te voeren.

Door de impasse dreigden de BBA-chauffeurs tussen wal en schip te raken. Zij zouden vorig jaar al overgaan naar Connexxion, maar dat ging niet door omdat de rechter de provincie terugfloot. De aanbesteding van het busvervoer was niet transparant genoeg en moest over, oordeelde de rechter. Omdat er wel openbaar vervoer moet zijn, kreeg BBA een contractverlenging. De aanbestedingsprocedure werd opnieuw ingezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Einde van Brabants vervoersconflict nabij

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken