Bekijk het origineel

Conceptakkoord busvervoer Brabant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Conceptakkoord busvervoer Brabant

2 minuten leestijd

TILBURG (ANP) - De busmaatschappijen Connexxion/Hermes, BBA en Arriva hebben de afgelopen nacht in de buurt van Nunspeet een conceptakkoord bereikt over het openbaar vervoer in Noord-Brabant. Vanavond moet duidelijk worden of er daadwerkelijk overeenstemming is tussen de alle bet rokken partijen.

Wat het akkoord inhoudt, wil geen van de betrokkenen zeggen. "Dan zou het akkoord alsnog kunnen afketsen", aldus vakbondsbestuurder Van der List (FNV). Hij geeft daarmee de broosheid van de overeenstemming aan. FNV-bemiddelaar Andries van den Berg liet in het Radio 1 Journaal weten dat "álle partijen pijn moeten lijden."

Vandaag moesten alle betrokken partijen (vervoerders, provincie en chauffeurs) zich over het akkoord uitspreken. Als er witte rook komt, dan zal een voor morgen geplande rechtszaak tussen Connexxion en de provincie Noord-Brabant niet doorgaan.

Ondanks het nabije akkoord werd vandaag nog wel actiegevoerd in het Brabantse openbaar vervoer. Daarbij bleef de spits, net als gisteren, ongemoeid.

Plannen om bij wijze van stakingsactie naar het hoofdkantoor van een van de busbedrijven Connexxion/Hermes, BBA of Arriva te trekken, zijn afgeblazen. De chauffeurs bleven in de remise. Rond 20.00 uur worden ze in Den Bosch door de bonden ingelicht. Volgens de Tilburgse buschauffeur Ad Dekker verschaft het akkoord de chauffeurs een korte adempauze. "Het is nog afwachten wat erin staat. Komt er geen akkoord, dan gaan de acties door."

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Connexxion het streekvervoer in Noord-Brabant zou overnemen van BBA, maar de streekvervoerder wil van het contract met de provincie af. Door een rekenfout heeft Connexxion het busvervoer veel te goedkoop aangeboden, waardoor het bedrijf er de komende acht jaar miljoenen euro's bij in zou schieten. De provincie wil Connexxion aan het contract houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Conceptakkoord busvervoer Brabant

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken