Bekijk het origineel

KPN positiever over 2006

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KPN positiever over 2006

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het telecomconcern KPN heeft over het derde kwartaal een nettoresultaat geboekt van 349 miljoen euro. Dat was in dezelfde periode vorig jaar 334 miljoen euro, zo maakte KPN vandaag bekend.

De divisie mobiele telefonie presteerde volgens KPN beter dan de markt. In Duitsland boerde dochterbedrijf E-Plus goed. Het onderdeel heeft concurrenten achter zich gelaten. Ook in Nederland won KPN marktaandeel op het gebied van mobiele telefonie. Daar komt bij dat KPN in Nederland de grootste aanbieder van internetbellen is geworden. Het verlies van het aantal vaste telefoonaansluitingen nam bovendien af.

De prestaties over het derde kwartaal zijn reden voor KPN om de verwachtingen voor de rest van het jaar te verhogen. Het bedrijfsresultaat zal sterker stijgen dan het concern eerder dit jaar aangaf. KPN verwachtte in februari nog een "laag enkelcijferige" toename, maar gaat nu uit van een "midden enkelcijferige" groei.

KPN wilde dit cijfer vanmorgen niet verder specificeren. In de financiƫle markten wordt "laag enkelcijferig" opgevat als 1 tot 3 procent en "midden enkelcijferig" als 5 procent.

De divisie mobiel behaalde een bedrijfsresultaat van 264 miljoen euro, tegenover 196 miljoen een jaar eerder. In Nederland draaiden alle merken goed en presteerde de mobiele poot beter dan de markt, aldus KPN. Het concern was in staat meer abonnementen af te sluiten.

De divisie mobiel heeft de daling van het aantal vaste aansluitingen "meer dan goedgemaakt", aldus KPN. Het bedrijfsresultaat van de divisie vast daalde van 396 miljoen tot 321 miljoen euro. KPN kampt al lange tijd met klanten die overstappen van een vaste telefoonlijn naar bijvoorbeeld internetbellen. In het derde kwartaal was echter sprake van een "keerpunt" in die trend, stelt het concern.

Veel mensen stappen over naar internetbellen van KPN. De onderneming is met een aandeel van 25 procent marktleider op bellen via de internetverbinding.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 31 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

KPN positiever over 2006

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 31 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken