Bekijk het origineel

Met vreugde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Met vreugde

1 minuut leestijd

"De offeranden Gods zijn een gebroken geest; een verbroken en verslagen hart zult Gij, o God, niet verachten."

Psalm 51:19

Wie zou niet vernederd willen worden opdat hij eeuwig vertroost mag worden? God heeft vertroosting besteld voor hen die treuren opdat hun gegeven wordt sieraad voor as, vreugdeolie voor treurigheid en het gewaad des lof voor een benauwde geest.

Indien u een benauwde geest hebt en vele ellenden u bedreigen en vele verdorvenheden u drukken, wel, gaat dan goedsmoeds uw weg. U zult omhangen worden met een gewaad der vreugde en der blijdschap. Dan zult u nooit meer berouw krijgen van al uw verdriet en van al uw lasten die u hebt moeten ondergaan.

Wanneer God aan u de verzekering van Zijn liefde zal schenken, zal het u nooit berouwen op uw sterfdag wanneer al uw tranen vergoed zullen worden met een overvloed van vreugde en troost. Zijt daarom hierin getroost en weet dat God met Zijn handelwijze het goede met u voorheeft. Zij die met tranen zaaien, zullen met vreugde maaien.

Thomas Hooker,

predikant in New England

("De ware zielsvernedering", 1686)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 november 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Met vreugde

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 november 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken