Bekijk het origineel

Inflatie op laagste punt in zeventien jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Inflatie op laagste punt in zeventien jaar

3 minuten leestijd

VOORBURG (ANP) - De inflatie in Nederland is in oktober uitgekomen op 0,9 procent, het laagste punt sinds maart 1989. In september lagen de consumentenprijzen nog 1,1 procent hoger dan dezelfde periode een jaar eerder. Afschaffing van het gebruikersdeel van de onroerendezaakbelasting, de verlaging van accijns op sterke drank en de lagere ouderbijdragen voor kinderopvang verlaagden de inflatie aanzienlijk.

Forse winststijging bij Siemens

MUNCHEN (ANP) - Siemens heeft de nettowinst in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar fors zien stijgen van 77 miljoen naar 614 miljoen euro. Het operationele resultaat steeg 35 procent naar 1,25 miljard euro, wat beter was dan verwacht. De omzet ging in het vierde kwartaal met 8 procent omhoog en bedroeg 23,92 miljard euro. De orderontvangst liet echter een daling zien van 4 procent naar 22,61 miljard.

Vodafone investeert in vaste telefonie

MAASTRICHT (ANP) - Het Britse mobieletelecombedrijf Vodafone heeft in Nederland het bedrijf The Network Factory (TNF) overgenomen. Het concern kan daardoor zijn klanten op de zakelijke markt ook internet en vaste telefonie via breedbandnetwerken gaan aanbieden.

Aegon koopt Pools pensioenbedrijf

DEN HAAG (ANP) - Aegon neemt in Polen de pensioenbeheerder Ergo Hestia over. De aankoop valt binnen de plannen van de verzekeraar om te groeien in Oost- en Midden-Europa. Ergo Hestia beheert ruim 650 miljoen euro voor de 372.796 deelnemers aan het pensioenfonds.

Benzine 0,6 cent goedkoper

AMSTERDAM (ANP) - Oliemaatschappij Shell heeft vandaag de adviesprijzen van autobrandstoffen verlaagd. Zowel euro ongelood als diesel wordt 0,6 cent goedkoper. Dat brengt de literprijzen op respectievelijk 1,329 euro en 1,029 euro.

Forse winstdaling voor Delhaize

BRUSSEL (ANP) - Supermarktconcern Delhaize heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst fors zien dalen, van 90,6 miljoen naar 47,4 miljoen euro. De omzet klom van 4,7 naar 4,8 miljard euro. Het Belgische bedrijf is volgens marktgeruchten de mogelijke partneronderneming van Ahold. De resultaten van de Belgen zijn volgens analisten teleurstellend. Zowel omzet als winst was lager dan verwacht.

Numico verkoopt veel meer voeding

SCHIPHOL (ANP) - Voedingsmiddelenbedrijf Numico heeft in het derde kwartaal flink meer verkocht. Het bedrijf, actief in baby- en klinische voeding, zag de omzet met 26 procent stijgen tot 657 miljoen euro. De nettowinst klom 22 procent tot 69 miljoen euro. Numico zei eerder te voorzien dat de omzet over heel 2006 ergens tussen de 12 en 13 procent hoger uitkomt. Vandaag zei het bedrijf te vermoeden dat het 12 procent wordt. Dat de omzet in het derde kwartaal hoger is uitgekomen, heeft te maken met de overname van het babyvoedingsbedrijf Dumex vorig jaar.

Cisco overtreft marktverwachting

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse Cisco Systems, producent van apparatuur voor computernetwerken, heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar meer omzet behaald dan analisten hadden verwacht. Cisco meldde gisteravond dat de kwartaalomzet was uitgekomen op 8,2 miljard dollar (6,4 miljard euro), vergeleken met 6,5 miljard dollar in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De nettowinst van Cisco kwam uit op 1,6 miljard dollar, 300 miljoen meer dan vorig jaar in het eerste kwartaal.

Goudprijs omlaag na verkiezingsuitslag VS

NEW YORK (ANP) - In reactie op de overwinning van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de vrijwel zekere meerderheid die de partij heeft verkregen in de Senaat, is de goudprijs gisterenavond gedaald. Het termijncontract voor goud voor levering in december daalde op de grondstoffenbeurs in New York met 1,5 procent naar 618,30 dollar per ounce.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 november 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Inflatie op laagste punt in zeventien jaar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 november 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken