Bekijk het origineel

Brabant in de race voor Culturele Hoofdstad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brabant in de race voor Culturele Hoofdstad

3 minuten leestijd

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant en het stedelijk netwerk BrabantStad stellen zich kandidaat om in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa te zijn. Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg hebben gisteren in een overeenkomst vastgelegd dat zij zich hiervoor samen zullen inspannen. De beslissing over de Nederlandse inbreng valt in 2011. Ook Utrecht en Almere dingen naar de titel.

Politie neemt rijbewijs 21-jarige hardrijder af

EDE - De politie heeft maandagavond op de rijksweg N224 bij Ede het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Ederveen. De man reed met 145 kilometer per uur over de mistige provinciale weg. De maximumsnelheid is 80 kilometer. De man bleek sinds enkele maanden in het bezit van een rijbewijs.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

EDE - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling bij een verkeersruzie op de Anjelierlaan in Ede. Een 25-jarige automobilist uit Ede zou daarbij zondag door een groep van vier scooterrijders zijn belaagd en mishandeld. Ook zouden er enkele deuken in zijn auto zijn getrapt. De ruzie ontstond na een inhaalmanoeuvre op de Hakselseweg. Het slachtoffer liep een verwonding op aan het gezicht.

Ermelose vermist in Duitsland

ERMELO - De politie Noordoost-Gelderland is een zoekactie gestart naar de 52-jarige Arnolda de Leeuw uit Ermelo. Ze is vermist sinds ze op 6 december uit de trein stapte in het Duitse Bentheim, net over de grens bij Enschede. Een dag later werd haar handtas gevonden langs een kanaal in het Duitse Rodde.

Jongen mishandeld vanwege huidskleur

't HARDE - Een 12-jarige jongen uit 't Harde is maandagmiddag door drie jongens mishandeld en vanwege zijn donkere huidskleur nageroepen met discriminerende opmerkingen. De jongen kreeg stompen in zijn zij, buik en borst.

Zwartewaterland schrijft horeca aan

HASSELT - In de gemeente Zwartewaterland krijgen 35 horecagelegenheden een vragenlijst in de bus. Daarin vraagt de gemeente de ondernemers een oordeel te geven over de naleving van enkele milieuregels in hun bedrijf. Aan de hand daarvan zal een aantal bedrijven steekproefsgewijs worden gecontroleerd.

Man bedreigt vrouw in Hierden

HIERDEN - De politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging van een 28-jarige vrouw uit Hierden. Zij werd vorige week woensdagmiddag met een vuistvuurwapen bedreigd toen ze met haar auto op de Zuiderzeestraatweg in Hierden, ter hoogte van de Rabobank, wilde wegrijden. De vrouw stapte snel uit haar auto, duwde de man van zich af, rende weg en stapte bij een bekende in de auto. Op vrijwel dezelfde plaats hinderde enkele dagen later een man een 20-jarige vrouw bij het wegrijden door langzaam voor haar auto te lopen. De politie zoekt getuigen.

Hoogeveen heeft trommelslager terug

HOOGEVEEN - Het bronzen beeld van de trommelslager dat vorige maand werd gestolen vanaf een sokkel bij de Grote Kerk in Hoogeveen, is terecht. Na een anonieme melding is het teruggevonden in wijk De Grutto.

Dekbedden ontvreemd in Wageningen

WAGENINGEN - Onbekenden zijn het afgelopen weekend in Wageningen aan de haal gegaan met een flinke hoeveelheid beddengoed. Bij een studentenhuis aan de Haarweg verdwenen 16 dekbedden en 65 dekbedovertrekken bij een inbraak.

Zoekactie na verkrachting

ZWOLLE - De politie zoekt met twintig rechercheurs in Zwolle naar de dader van een verkrachting. In de nacht van zondag op maandag werd een vrouw in haar woning verkracht, meldde de politie gisteren. De dader wist de woning binnen te dringen na aangebeld te hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Brabant in de race voor Culturele Hoofdstad

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken