Bekijk het origineel

Bashir ziet vrijspraak als daad van verzet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bashir ziet vrijspraak als daad van verzet

2 minuten leestijd

JAKARTA (AP) - De militante Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir heeft het besluit van het hooggerechtshof om hem vrij te pleiten van betrokkenheid bij de terreuraanslagen op Bali in 2002 gisteren geprezen als een daad van verzet tegen de VS.

Hij zei te overwegen schadevergoeding te eisen voor de tweeënhalfjaar die hij, achteraf gezien, ten onrechte in de gevangenis heeft doorgebracht.

Bashir, die in juni vrijkwam, heeft steeds gezegd dat hij alleen maar is veroordeeld om de VS en hun bondgenoten tevreden te stellen. Het besluit van het hooggerechtshof om de aanklachten tegen hem in te trekken leidde tot woedende reacties in Australië, waar veel van de jonge slachtoffers van de aanslagen op Bali vandaan kwamen. Het hoofd van de Australische politie zei "geen twijfel" te hebben dat Bashir betrokken is geweest bij de aanslagen, die 202 levens eisten.

De VS en Australië zijn ervan overtuigd dat Bashir een van de kopstukken is van de aan al-Qaida gelieerde organisatie Jemaah Islamiyah. De 69-jarige Bashir ontkent dat. In een gesprek met verslaggevers op de door hem gedreven islamitische kostschool in Solo, op Java, zei hij dat veel landen en rechtbanken te bang zijn om zich te verzetten tegen de Verenigde Staten, maar dat het hooggerechtshof "eerlijk en dapper" heeft beslist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bashir ziet vrijspraak als daad van verzet

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken