Bekijk het origineel

Otto voor rechter om abuis rond prijs tv

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Otto voor rechter om abuis rond prijs tv

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - De stichting Postwanorder wil via de rechter afdwingen dat het postorderbedrijf Otto een platte breedbeeldtelevisie verkoopt voor 99 euro, de prijs die het bedrijf zegt per abuis te hebben vermeld. Dat liet de stichting vandaag weten.

Het kort geding dat de stichting tegen het bedrijf heeft aangespannen, dient op 17 januari in Breda.

Volgens Otto leidde een technische fout tot de 'scherpe aanbieding' begin oktober op de internetsite van de firma. De apparaten moeten volgens het postorderbedrijf 1200 euro opbrengen. Elfhonderd mensen waren in de veronderstelling een hypermoderne breedbeeldtelevisie te hebben gekocht voor een uitermate zacht prijsje. De stichting Postwanorder zegt 850 van hen te vertegenwoordigen in het geding.

Het postorderbedrijf liet aanvankelijk weten de kopers tegemoet te willen komen, maar zag daar bij nader inzien toch van af. Volgens het bedrijf was het koopje ook diverse handelaren niet ontgaan die de firma "niet wilde belonen." Otto liet eerder al weten het "jammer" te vinden als er een rechtszaak zou komen.

Volgens de stichting is er een "keiharde koopovereenkomst" die door Otto moet worden nagekomen. De organisatie zegt niet uit te sluiten dat het postorderbedrijf welbewust een fout heeft gemaakt om publiciteit te genereren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 43 Pagina's

Otto voor rechter om abuis rond prijs tv

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 december 2006

Reformatorisch Dagblad | 43 Pagina's

PDF Bekijken