Bekijk het origineel

Imago Amerika verder achteruit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Imago Amerika verder achteruit

1 minuut leestijd

NEW YORK - Van een groep ondervraagden uit 25 landen denkt 52 procent dat de Verenigde Staten een negatieve invloed hebben op internationale ontwikkelingen. Vorig jaar was dit nog 47 procent.

Deze verslechtering van het imago van de Verenigde Staten blijkt uit een internationale opiniepeiling die GlobeScan uitvoerde voor de Britse tv-zender BBC.

Driekwart van de ondervraagden is het oneens met het Irakbeleid van president Bush en twee derde vindt dat Amerika mensen die van terreur worden verdacht niet correct behandelt. Twee derde meent verder dat het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten meer ellende heeft veroorzaakt dat het heeft voorkomen. Ondanks de steun van de Britse premier Blair voor het Irakbeleid, keurt 81 procent van de Engelsen dit beleid af.

Amerikanen zijn nauwelijks minder kritisch. Volgens een opiniepeiling van Ipsos, uitgevoerd in opdracht van het persbureau Associated Press, denkt twee derde van hen dat de VS onder leiding van George Bush de verkeerde richting opgaan; 65 procent is het oneens met het Irakbeleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 januari 2007

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Imago Amerika verder achteruit

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 januari 2007

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken