Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Nederlander eet   liever koek dan ijs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nederlander eet liever koek dan ijs

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Nederlanders zijn gek op tussendoortjes. Zo'n 83 procent van de volwassenen eet gemiddeld één keer per dag iets tussen de maaltijden door.

Vrouwen en jongeren (18 tot 34 jaar) kiezen er vaker dan gemiddeld voor, respectievelijk 30 en 33 procent, drie keer per dag of vaker tegen 25 procent gemiddeld minstens drie keer dag.

Fruit en koek zijn het meest geliefd, zo blijkt uit het onderzoek van TNS NIPO.

Ook chips en snoep stopt men graag in de mond, net als chocola, zuivel en drop.

Dat komt naar voren uit het onderzoek, waarvan opdrachtgever OLA gisteren de resultaten bekendmaakte.

IJs bleek het minst populair als tussendoortje. Een schokkende conclusie voor de opdrachtgever. En dat terwijl onlangs nog uit Europees onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek dat het koude product bij 63 procent van de onderzoeksdeelnemers voor een "gelukkige uitdrukking" op het gezicht zorgde. Ter vergelijking: bij het eten van chocola keek in die studie slechts 12 procent gelukkig. Deelnemers reageerden het slechtst op appels.

De universiteit -die het onderzoek uitvoerde in opdracht van OLA- analyseerde gezichtsuitdrukkingen van meer dan 300 Europeanen met behulp van een computersysteem dat emotie herkent. Terwijl de proefpersonen vijf verschillende alledaagse voedingsmiddelen aten (een appel, een mueslireep, chocolade, ijs en yoghurt), werd hun gezichtsuitdrukking door het systeem gemeten en geanalyseerd.

OLA liet gisteren weten actie te ondernemen. Want niet alleen nuttigen Nederlanders te weinig ijs, ze denken -volgens de ijsfabrikant ten onrechte- dat het een dikmaker is. Dus zijn de suikers gereduceerd, is het fruitgehalte verhoogd, wordt er meer gebruikgemaakt van natuurlijke kleur- en smaakstoffen en komen er meer minivarianten van bestaande ijssoorten. Ook introduceert OLA in maart "OLA Frusi", een nieuw ijsje op basis van yoghurt, muesli en vers ingevroren fruit.

Dit artikel werd u aangeboden door: Reformatorisch Dagblad

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 februari 2007

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Nederlander eet   liever koek dan ijs

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 februari 2007

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken