Bekijk het origineel

Jeduthun

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jeduthun

1 minuut leestijd

Christelijk mannenkoor Jeduthun uit Amersfoort bestaat een kwarteeuw. Op 2 maart 1982 vond de oprichting plaats. Het idee daarvoor kwam bij een aantal personeelsleden van de toenmalige Van Lodenstein vandaan. Er werd een vergadering belegd om na te gaan of er voldoende belangstelling was. Tot ieders verbazing waren de eerste keer meer dan tachtig mannen aanwezig. Ze zongen die avond al een aantal psalmen onder leiding van dirigent Cees het Jonk. Vaste begeleider werd Arie Kortleven. Het koor was in eerste instantie bedoeld voor vaders van leerlingen van de Lodenstein.

In de loop van de jaren kreeg het koor landelijke bekendheid en ontstond een eigen koorklank. Er verschenen diverse geluidsdragers van het mannenkoor. Inmiddels telt Jeduthun 135 leden en worden meer uitvoeringen per jaar gegeven. Arie Kortleven nam in 1998 het dirigeerstokje van Het Jonk over, Marcel van de Ketterij begeleidt sindsdien de zangers aan het orgel.

Zaterdag 3 maart vindt een jubileumconcert in de Joriskerk te Amersfoort plaats, aanvang 19.30 uur. Aan dit concert werken mee organist Marcel van de Ketterij, pianist Ton Burgering, de trompettisten Arjan en Edith Post en panfluitiste Noortje van Middelkoop. Er wordt deze avond een jubileumboek met cd gepresenteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 februari 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Jeduthun

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 februari 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken