Bekijk het origineel

Boekenbon is altijd welkom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boekenbon is altijd welkom

3 minuten leestijd

Het hele jaar door zijn boeken favoriet, ook na deze laatste dag van de boekenweek. Een boekenbon is altijd welkom, helemaal als hij leuk verpakt is. Een zelfgemaakte boekenlegger maakt het geschenk extra persoonlijk.

Deze envelop, waarin een boekenbon feestelijk verpakt kan worden, is bijvoorbeeld een geschikt cadeau van een kleinkind voor een jarige grootouder. Kralen zijn populair, net als het rijgen van kettingen. Meisjes hebben vast nog wel wat mooie kralen over. Iedereen die meedoet met het maken van dit cadeau, kan zelf een bijzondere kraal rijgen aan het snoer van de boekenlegger. Natuurlijk kunnen ook creatieve jongens aan de slag, tenslotte zijn kralen in de hobbywinkel per stuk te koop.

Wat heb je nodig:

boekenbonnen

Papicolor crème (27), fiestarood (12) anjerwit (03) en mango (40)

knipvel Mattie (MB 0077)

stencil Anja (EH 1843)

DMC garen (bijpassende kleur voor het maken van een kwastje)

kraaltjes (iedereen die meedoet, kan een kraaltje aanrijgen)

sticker (met toepasselijke tekst)

gelpen (goudkleurig)

dubbelzijdig tape

ponsje om hoekjes rond te ponsen

kralen (als je veel kralen wilt aanrijgen, kies dan voor kleine, anders wordt de boekenlegger te zwaar)

Begin met een A4 en vouw dit helemaal dubbel, vouw vervolgens de bovenste helft weer terug en plak aan de boven- en onderkant een strookje dubbelzijdig tape. Je hebt nu een soort envelop met een teruggevouwen flap. De flap gebruik je om te versieren en in de envelop schuif je de boekenbonnen.

Snijd nu een lange strook van 6,5 x 20 cm in dezelfde rode kleur als de boekenbon (fiestarood 12) en plak dit op de teruggevouwen flap.

Snijd een crème vierkant van 6 x 6 cm en plak aan de achterkant, vlak langs de rand, drie strookjes dubbelzijdig plakband. Plak dit vierkant aan de voorzijde van het werkstuk, op zo'n manier dat je een 'zakje' krijgt waar je straks de boekenlegger in kunt schuiven.

Snijd nu een lange strook van 4 x 15 cm (mango) en pons de hoeken rond af.

Snijd vervolgens een lange strook van 3,5 x 14 cm (anjerwit) en pons de onderste hoeken rond af.

Misschien heb je een van de mooie stencils van Anja van Laar zodat je de bovenzijde van deze strook kunt embossen en uitsnijden. Leg een stencil op de lichtbak en schuif met het strookje papier totdat je een mooi stukje hebt gevonden om te gebruiken. Plak het papier vast aan het stencil met non-permanente tape en embos de zichtbare delen. Draai het stencil om en geef met potlood nu de uit te snijden delen aan. Verwijder het stencil voorzichtig en snijd de aangegeven delen uit.

Plak de stroken (anjerwit en mango) op elkaar en pons een gaatje bovenin.

Uit een van de fraaie knipvellen van Mattie de Bruine zijn de beide bloemen afkomstig waarmee je het zakje kunt versieren (dit kan in 3D volgens het stappenplan op het knipvel). Voor de boekenlegger is een enkel plaatje uitgeknipt (die komt immers plat in het boek te liggen).

Op de boekenlegger schrijf je een korte persoonlijke boodschap en iedereen die meedoet kan zijn of haar naam er zelf opschrijven. In plaats van een boodschap kun je ook kiezen voor een mooi gedicht of een Bijbeltekst. Handgeschreven teksten maken een kaart heel persoonlijk, maar je kunt ook met behulp van de computer een tekst maken, die netjes uitknippen en op de boekenlegger plakken. Vervolgens kan iedereen die heeft meegedaan, zelf een mooie kraal aan de draad boven het kwastje rijgen. De aangeschafte boeken zullen met nog meer plezier gelezen worden!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 maart 2007

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Boekenbon is altijd welkom

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 maart 2007

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken