Bekijk het origineel

Kijkshop naar Zweedse horlogeketen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kijkshop naar Zweedse horlogeketen

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Het winkelbedrijf Kijkshop is in buitenlandse handen terechtgekomen. De huidige eigenaar, Retail Network, heeft de 106 winkels in Nederland verkocht aan het Zweedse Klockgrossisten i Norden (KIN), dat met eigen winkelbedrijven horloges en juwelen verkoopt.

Agfa-Gevaert verbaast met goede cijfers

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het Belgische fototechnologieconcern Agfa-Gevaert heeft zijn winst in het eerste kwartaal weten te verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. De nettowinst kwam uit op 41 miljoen euro, ten opzichte van 20 miljoen in 2006. De omzet daalde echter tot 786 miljoen euro, vergeleken met 810 miljoen euro een jaar eerder. De winst was veel hoger dan de 6 miljoen euro waar analisten op hadden gerekend.

Fors meer winst voor MAN

MÜNCHEN (ANP/RTR) - De Duitse vrachtwagenfabrikant MAN, de op twee na grootste van Europa, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 228 miljoen euro, tegen 154 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 15 procent naar 3,3 miljard euro. Dat maakte het industriële concern vandaag bekend. Het bedrijfsresultaat steeg met 51 procent naar 318 miljoen euro. Analisten gingen in doorsnee uit van een operationele winst van 276 miljoen euro.

VWA onderzoekt lading verdachte mais

DEN HAAG (ANP) - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is gisteren begonnen met het nemen van monsters van een lading mais die volgens Greenpeace vermengd zou zijn met een illegale maïsvariant. De mais bleek te zijn afgeleverd bij diervoederbedrijven in Nederland. "Afhankelijk van wat onderzoek van de monsters uitwijst, beslissen we wat er moet gebeuren", aldus een VWA-woordvoerder.

Minder winst voor BMW

MÜNCHEN (ANP/RTR) - De nettowinst van het Duitse auto- en motorfietsenconcern BMW is in het afgelopen kwartaal met 38 procent gedaald tot 587 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. De omzet steeg met bijna 3 procent tot 11,95 miljard euro. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. De winst valt lager uit dan een jaar eerder omdat BMW destijds een boekwinst behaalde van 375 miljoen euro op de verkoop van een belang in de Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce.

Dalende winst Corporate Express

ALMERE (ANP) - Corporate Express, voorheen Buhrmann, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 35 procent minder winst geboekt dan vorig jaar in de eerste drie maanden. Dat maakte de kantoorinrichter vandaag bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 mei 2007

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kijkshop naar Zweedse horlogeketen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 mei 2007

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken