Bekijk het origineel

Zeker negen doden bij ongevallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeker negen doden bij ongevallen

Ten minste 23 mensen gewond geraakt bij aanrijdingen in het weekeinde

3 minuten leestijd

APELDOORN - Verkeersongevallen hebben dit weekeinde zeker negen mensen het leven gekost. Ten minste 23 mensen raakten gewond.

- Een 35-jarige man uit Ens is vrijdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N50 bij Kampen. Een personenauto raakte door nog onduidelijke oorzaak op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een vrachtwagen. De bestuurder van de personenauto verloor daarbij het leven.

- Bij een ongeluk op de A50 in Son is zaterdagochtend een 21-jarige man uit Eindhoven om het leven gekomen toen zijn auto na een botsing tegen de vangrail enkele malen over de kop sloeg. Een 21-jarige man uit Best ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

- Bij een ongeval in Oisterwijk kwam zaterdag een 34-jarige Poolse man om het leven. Zeven andere personen, allemaal met de Poolse nationaliteit, raakten daarbij gewond. Het dodelijke slachtoffer zat samen met zes anderen, allen in de leeftijd van 27 tot 34 jaar, in een personenbusje dat bij het afslaan tegen een personenauto aanreed. De 46-jarige bestuurder van de auto raakte gewond. De 30-jarige Pool die het busje bestuurde, is opgepakt. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

- Een 28-jarige automobilist uit Uitgeest is gisterochtend om het leven gekomen door een ongeval op de Gorskamplaan in Uitgeest. De man verloor vermoedelijk de macht over het stuur, waarna hij door het vangrailhek reed en op de betonnen middengeleider van de Kleistunnel terechtkwam.

- Een 64-jarige vrouw is gistermiddag overleden nadat zij met haar 71-jarige echtgenoot over de kop sloeg met hun bestelbusje. Door nog onbekende reden raakte het busje even daarvoor van de afrit A6 Almere-Buiten-West. Vermoedelijk is de vrouw onder het busje terechtgekomen. De man is met onbekend letsel naar het AMC gebracht.

- Een 44-jarige wielrenner uit Haarle (gemeente Hellendoorn) is gisteren in Lochem (Gelderland) door een aanrijding met een auto om het leven gekomen. De man was met een groep wielrenners onderweg. Toen hij wilde uitwijken voor een tegemoetkomende auto, botste hij tegen de fietser die naast hem reed. Hij kwam ten val, waarna de auto hem aanreed.

- Een 72-jarige vrouw uit Heino is gistermiddag overleden na een ongeval in haar woonplaats. Twee anderen raakten gewond. De vrouw reed rond 14.45 uur samen met een 78-jarige plaatsgenoot in een personenauto op de Zwolseweg in Heino toen een motorrijder, een 28-jarige man uit dezelfde plaats, in de rechterflank van de auto reed. De 72-jarige vrouw, die in de bijrijderstoel zat, overleed ter plaatse. De motorrijder raakte zwaargewond en is samen met de eveneens gewonde autobestuurder naar het ziekenhuis gebracht.

- Bij een zwaar ongeluk op de snelweg A3 van Keulen naar Arnhem zijn gisteren twee inzittenden van een Nederlandse auto om het leven gekomen, een man en een vrouw. Dit heeft de Duitse politie laten weten. De auto was om onbekende redenen vlak bij Wesel van de Autobahn geraakt.

- Bij een frontale botsing tussen twee personenauto's in Roggel (Limburg) zijn zaterdagavond zes mensen gewond geraakt. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde om 21.00 uur op de Heldense Dijk bij camping De Leistert.

- In Maastricht is gisteravond rond 18.15 uur een auto een terras op gereden. Daarbij zijn zes mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de hoek van de Graanmarkt en het Onze-Lieve-Vrouweplein. De bestuurder had driemaal meer gedronken dan wettelijk toegestaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 mei 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Zeker negen doden bij ongevallen

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 mei 2007

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken