Bekijk het origineel

Tientallen doden in Afghanistan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tientallen doden in Afghanistan

1 minuut leestijd

KABUL - Tijdens een protestactie tegen de gouverneur van de provincie Jowzjan, in het noorden van Afghanistan, zijn gisteren dertien mensen om het leven gekomen. Zeker 35 mensen raakten gewond.

Volgens getuigen opende de politie het vuur op de betogers toen de protestactie in de provinciale hoofdstad Shiberghan tegen gouverneur Juma Khan Hamdard uit de hand liep. De honderden actievoerders zouden met stenen naar overheidsgebouwen hebben gegooid.

De betogers waren aanhangers van de etnisch Oezbeekse krijgsheer Abdul Rashid Dostum. Volgens een woordvoerder van het provinciebestuur van Jowzjan wil Dostum de provincie zelf gaan regeren.

Zondagavond voerden talibanstrijders in het district Gereshk in de zuidelijke provincie Helmand vanuit een hinderlaag een aanval uit op door de VS geleide coalitiestrijdkrachten en op Afghaanse politietroepen.

Bij de daarop volgende tien uur durende strijd is van de kant van de coalitie om luchtsteun verzocht en zijn ruim twintig taliban gedood, zei een coalitiewoordvoerder gisteren. Dorpelingen zeggen dat onder de slachtoffers ten minste zeven burgers zijn.

In de noordelijke provincie Kunduz ondernam een zelfmoordterrorist een aanval op een minibus met buitenlanders. Twee Afghaanse burgers vonden de dood en twee anderen raakten gewond.

In de eveneens noordelijke provincie Jawzjan kwamen ten minste 7 mensen om het leven en raakten 36 mensen gewond bij een vuurgevecht tussen politietroepen en aanhangers van krijgsheer Abdul Rashid Dostum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 mei 2007

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Tientallen doden in Afghanistan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 mei 2007

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken