Bekijk het origineel

HEMA-rookworst landt op Schiphol

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

HEMA-rookworst landt op Schiphol

4 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De HEMA-rookworst is vanaf morgen ook op Schiphol te verkrijgen. De warenhuisketen opent een filiaal op de luchthaven. Het gaat om een kleinere winkel met een selectie van het gebruikelijke assortiment, meldde HEMA gisteren. De winkeliersvereniging op Schiphol, Shopping Centre Schiphol Plaza, is blij met de komst van HEMA. De warenhuisketen telt ruim 300 vestigingen in Nederland, Belgiƫ, Luxemburg en Duitsland.

Halfjaarcijfers Danone

vallen wat tegen

PARIJS (ANP) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft in het afgelopen halfjaar een nettowinst geboekt van

656 miljoen euro. Dit komt neer op een daling van 6,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit maakte het bedrijf, dat van plan is het Nederlandse babyvoedingsmiddelenbedrijf Numico over te nemen, gisteren bekend. De winstdaling had te maken met de hogere winst in het eerste halfjaar van 2006 door een eenmalige bate.

Sun Microsystems

van verlies naar winst

SANTA CLARA (ANP) - Het Amerikaanse technologieconcern Sun Microsystems heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/2007 een nettowinst geboekt van 329 miljoen dollar (240 miljoen euro), ten opzicht van een verlies van 301 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg in dezelfde periode een fractie van 3,83 miljard dollar tot 3,84 miljard dollar (2,8 miljard euro).

Resultaat Nedap naar

naar 6,3 miljoen euro

GROENLO (ANP) - De Nederlandsche Apparatenfabriek, Nedap, heeft in de eerste jaarhelft een winst behaald van 6,3 miljoen euro. Dat betekent een toename van de winst met 27 procent.

De omzet van het bedrijf, dat onder meer stemmachines maakt, ging met 12 procent omhoog naar 72,4 miljoen euro. Nedap

is over de toekomst van het be-

drijf op de lange termijn optimistisch. Wel voorziet het bedrijf "wegens het projectmatige karakter van veel opdrachten"

sterke schommelingen van de winst en de omzet op de korte termijn.

Audi ziet winst

twee derde stijgen

INGOLSTADT (ANP) - De Duitse autofabrikant Audi, onderdeel van Volkswagen, heeft over de eerste helft van 2007 de winst met twee derde zien toenemen tot 679 miljoen euro. De winstsprong was voor een belangrijk deel te danken aan hogere rente-inkomsten en een hoger beleggingsrendement. Ook kon Audi profiteren van een sterke verkoop van onder meer de Q7-terreinwagen en de nieuwe TT Roadster.

ASMI doet het beter

dan verwacht

BILTHOVEN (ANP) - ASM International, toeleverancier van de chipindustrie, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 15 miljoen euro, een stijging van 33 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 11 miljoen euro. De omzet steeg van 210 miljoen euro in het eerste kwartaal tot 255 miljoen euro in het tweede. Analisten hadden gerekend op een omzet van 222 miljoen euro.

Tele Atlas boekt

nettoverlies

DEN BOSCH (ANP) - De leverancier van digitale kaarten Tele Atlas heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 1,2 miljoen euro, tegen een nettowinst van 4,5 miljoen euro een jaar eerder. In de nettowinst van vorig jaar was evenwel een eenmalige belastingbate van 10,2 miljoen euro verwerkt. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Verlies Alcatel-Lucent

groter dan verwacht

PARIJS (ANP) - De producent van netwerkapparatuur Alcatel-Lucent heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 336 miljoen euro. Vorig jaar boekte het Frans-Amerikaanse bedrijf in dezelfde periode nog een winst van 302 miljoen euro. De resultaten zijn teleurstellend, aldus analisten. Zij gingen in doorsnee uit van een verlies van 147,1 miljoen euro. De omzet nam af tot 4,32 miljard euro vergeleken met 4,49 miljard euro een jaar eerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 31 juli 2007

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

HEMA-rookworst landt op Schiphol

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 31 juli 2007

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken