Bekijk het origineel

Heineken houdt vast aan bod op Scottish

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Heineken houdt vast aan bod op Scottish

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De bierbrouwers Heineken en Carlsberg houden vast aan hun gezamenlijke bod op hun Britse branchegenoot Scottish & Newcastle.

In een verklaring die Heineken gisteren naar buiten bracht, staat dat de twee bedrijven graag met de Britten om de tafel willen om een mogelijke overname te bespreken.

Een eerder verzoek daartoe werd door Scottish Newcastle afgewezen. Heineken en het Deense Carlsberg brachten gisteren een indicatief bod uit van 7,20 pond per aandeel Scottish & Newcastle. Het bod waardeert de Britse brouwer op 6,8 miljard pond (9,7 miljard euro).

De Britse bierbrouwer wees dat echter af omdat het bedrag veel te laag zou zijn. Volgens Heineken is het overnamebedrag echter hoger dan de waarde van Scottish Newcastle als zelfstandig bedrijf. Heineken en Carlsberg noemen hun bod een "dwingend voorstel" aan de aandeelhouders van Scottish & Newcastle.

In het voorstel dat Heineken en Carlsberg aan Scottish & Newcastle stuurden, zetten de brouwers uiteen dat ze een nieuw bedrijf willen oprichten dat als bieder fungeert. In deze zogeheten BidCo zouden Heineken en Carlsberg beide een zeggenschap hebben van 50 procent, terwijl de economische belangen respectievelijk 46 en 54 procent zijn.

Na afronding van de beoogde overname krijgt Heineken volgens de plannen de activiteiten van Scottish & Newcastle in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal, Finland, België, India en de Verenigde Staten in handen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 2007

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Heineken houdt vast aan bod op Scottish

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 2007

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken