Bekijk het origineel

Inflatie gestegen door duurder voedsel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Inflatie gestegen door duurder voedsel

3 minuten leestijd

VOORBURG (ANP) - De consumentenprijzen in Nederland zijn in oktober met 1,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is 0,3 procentpunt hoger dan in september. De stijging is toe te schrijven aan duurder wordend voedsel, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)vandaag.

Winst Adidas hoger dan verwacht

FRANKFURT (ANP) - Adidas, de grootste fabrikant van sportartikelen van Europa, heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 298 miljoen euro. Dat is 22 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Morgan Stanley doet miljardenafschrijving

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft een afschrijving van 3,7 miljard dollar (2,5 miljard euro) moeten doen door de problemen op de markt voor risicovolle hypotheken. Dit maakte het concern gisteren bekend. De resultaten in het vierde kwartaal zullen hierdoor waarschijnlijk 2,5 miljard dollar lager uitkomen.

Minder reizigers voor Air France-KLM

PARIJS (ANP) - De staking van het cabinepersoneel van Air France-KLM eind oktober heeft ertoe geleid dat de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vorige maand minder passagiers heeft vervoerd. Ten opzichte van oktober vorig jaar nam het aantal reizigers met 2,2 procent af tot bijna 6,3 miljoen.

EADS lijdt verlies door vertraging toestel

PARIJS (ANP) - Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 776 miljoen euro. Oorzaak is de vertraging bij de productie van het militaire transporttoestel A400M.

Grontmij profiteert van overname Carl Bro

DE BILT (ANP) - Het advies- en ingenieursbedrijf Grontmij heeft in de eerste negen maanden van dit jaar geprofiteerd van het vorig jaar overgenomen Carl Bro en de gunstige marktsituatie in Noordwest-Europa. De nettowinst kwam uit op 22 miljoen euro, een stijging van 75 procent ten opzichte van vorig jaar.

Meer internetverkeer zorgt voor winst Cisco

NEW YORK (ANP/RTR) - Producent van netwerkapparatuur Cisco heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een toename in het internetverkeer. Cisco, dat een gebroken boekjaar kent, haalde een nettowinst van 2,2 miljard dollar (1,5 miljard euro), in vergelijking met 1,6 miljard dollar een jaar eerder.

Treinmachinisten in Duitsland staken

FRANKFURT (AP) - Duitse machinisten van goederentreinen leggen vanaf vandaag twee dagen lang het werk neer. Dat heeft hun vakbond GDL gisteren gezegd. De machinisten willen een forse loonsverhoging en verkorting van de arbeidstijden.

ING neemt belang in Thaise TMB Bank

BANGKOK (ANP) - De bank-verzekeraar ING heeft een belang genomen van 30 procent in de Thaise TMB Bank. ING betaalt ongeveer 460 miljoen euro voor de aandelen, aldus ING gisteren. De transactie wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Topman Numico verzilvert aandelen

AMSTERDAM (ANP) - Bestuursvoorzitter Jan Bennink van babyvoedingsmiddelenconcern Numico heeft voor vele tientallen miljoenen euro's zijn aandelen en opties verzilverd, zo bleek gisteren. Bennink heeft het pakket voor 119 miljoen euro verkocht aan het Franse Danone.

"Schrijnende verhalen op meldlijn WIA"

AMSTERDAM (ANP) - In tweeënhalve dag hebben circa 200 mensen op internet de enquête van de FNV ingevuld over hun ervaringen met de WIA, de nieuwe WAO. Het levert veel schrijnende verhalen op, aldus de vakcentrale. Zoals dat van de man die een bedrijfsongeval had gekregen en voor 35 procent arbeidsongeschikt werd verklaard. Hij verloor hierdoor zijn baan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 november 2007

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Inflatie gestegen door duurder voedsel

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 november 2007

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken