Bekijk het origineel

Colombia roept hulp van Sarkozy in

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Colombia roept hulp van Sarkozy in

2 minuten leestijd

BOGOTA (AP) - De Colombiaanse regering zal de Franse president Nicolas Sarkozy vragen om aanwezig te zijn bij de nieuwe gespreksrondes met de linkse FARC-rebellen. Dat heeft Luis Carlos Restrepo, hoge commissaris voor de vrede in Colombia, gisteren laten weten.

De marxistische rebellen houden tientallen gegijzelden vast, onder wie de Frans-Colombiaanse politica Ingrid Bétancourt. Restrepo vloog gisteren naar Frankrijk om Sarkozy persoonlijk te vragen.

De Colombiaanse president Alvaro Uribe belde Sarkozy vorige week om te zeggen dat hij bereid was samen met Frankrijk nieuwe onderhandelingen te beginnen met de FARC om de gegijzelden vrij te krijgen.

De Venezolaanse president Hugo Chavez had zich eerder opgeworpen als bemiddelaar in het conflict. De bedoeling was gegijzelden uit te wisselen tegen gevangen FARC-rebellen. Chavez klaagde dat Uribe zijn contacten met de guerrillaleiders saboteerde. Toen Chavez ook nog eens, tegen de afspraken in, een telefoongesprek voerde met de bevelhebber van het Colombiaanse leger, was de maat vol voor Uribe.

Colombiaanse militairen namen vorige week drie linkse rebellen gevangen die beeldmateriaal van de sinds 2002 vastgehouden Bétancourt bij zich hadden. Op de vijf video's zijn ook andere gevangenen van de opstandelingenbeweging te zien. Op een video die waarschijnlijk van 24 oktober dateert, is een vastgeketende Bétancourt in de jungle te zien die somber oogt en er slecht uitziet.

Het was het eerste videobewijs in jaren dat ze waarschijnlijk nog in leven is. Ook zijn er brieven en foto's van haar gevonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 december 2007

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Colombia roept hulp van Sarkozy in

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 december 2007

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken