Bekijk het origineel

Bombardement Israël in Gazastrook

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bombardement Israël in Gazastrook

2 minuten leestijd

GAZA-STAD (AP) - Israëlische tanks en gevechtsvliegtuigen hebben gisteren de Gazastrook gebombardeerd. Gisteren en vanmorgen zijn zeker elf mensen, onder wie drie burgers, om het leven gekomen, zeiden Palestijnse medici. Er vielen meer dan dertig gewonden, onder wie vijf kinderen.

Het Israëlische bombardement was een antwoord op het afvuren door Palestijnen van een katjoesjaraket op de stad Ashkelon. Strijders vuren vrijwel dagelijks vanuit Gaza primitieve raketten af op Israël, maar maken bijna nooit gebruik van de geavanceerdere katjoesja's. De raket vloog zo'n 17 kilometer Israël in, verder dan enige andere Palestijnse raket tot nu toe. Er vielen geen gewonden, maar Israël zei dat de katjoesja-aanval een teken is dat de Palestijnse strijders sterker worden.

Palestijnse functionarissen zeiden dat het bombardement door Israël het komende bezoek van de Amerikaanse president George Bush ondermijnt. De Israëlische aanval is een "bloedige boodschap", die de afspraken gemaakt op de top van Annapolis ondermijnt, zei een woordvoerder van president Mahmud Abbas. Israël heeft de afgelopen maand tientallen Palestijnen in Gaza gedood. In Annapolis spraken Palestijnen en Israël af het vredesoverleg te hervatten.

De gevechten in Gaza begonnen vlak na middernacht, toen Israëlische troepen met tien tanks een gebied ten oosten van de stad Khan Younis overvielen. Er ontstonden vuurgevechten met strijders van Hamas en de Islamitische Jihad, zeiden getuigen. Toen een deel van de troepen omsingeld was, vuurden Israëlische vliegtuigen zeker negen raketten af. Twee strijders kwamen om en negen raakten gewond, zeiden artsen. Een tankgranaat trof het huis van een strijder in Khan Younis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 januari 2008

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bombardement Israël in Gazastrook

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 januari 2008

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken