Bekijk het origineel

S&N wijst Heineken weer af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

S&N wijst Heineken weer af

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle (S&N) heeft een verbeterd bod van 780 pence per aandeel van Heineken en Carlsberg afgewezen.

Het bedrijf liet vandaag weten bereid te zijn tot een gesprek met de twee belagers, maar pas als er een bod van minstens 800 pence per aandeel op tafel ligt.

S&N verzet zich hevig tegen een overname door de Nederlandse bierbrouwer Heineken en het Deense Carlsberg. In eerste instantie bood het tweetal 720 pence per aandeel, maar verhoogde dit naar 750 pence per aandeel. Met de vandaag aangekondigde verhoging naar 780 pence per aandeel waarderen Heineken en Carlsberg de Britse brouwer op 7,6 miljard pond (10,1 miljard euro).

Het consortium onderstreept geen vijandig bod te willen uitbrengen op S&N. Heineken en Carlsberg roepen de aandeelhouders van S&N op om bij de leiding van het bedrijf te benadrukken dat ze moeten gaan praten met het tweetal.

"Het is de hoogste tijd voor de aandeelhouders van S&N om een beslissing te nemen. Zonder medewerking van het bestuur vanS&N zal er geen formeel bod komen van het consortium", aldus Heinekentopman Van Boxmeer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 januari 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

S&N wijst Heineken weer af

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 januari 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken