Bekijk het origineel

Het oordeel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het oordeel

2 minuten leestijd

"Zoekt gerechtigheid, zoekt zachtmoedigheid, misschien zult gij verborgen worden in de dag van de toorn des Heeren."

Zefanja 2:3

De profeet vermaant hier de inwoners van het land gerechtigheid en zachtmoedigheid te zoeken, met de belofte dat zij dan zouden verborgen worden in de dag van de toorn des Heeren. Zo geldt deze vermaning en plichtsbetrachting ook in onze dagen, om langs die weg verborgen te mogen worden in de dag van de toorn des Heeren. Israƫl werd immers in die tijd bedreigd met Gods toorn en oordelen. De dag van de wraak van God was aanstaande.

Wij beleven helaas nu ook een tijd waarin het er rondom ons zeer naar en duister uitziet en er boden van de dood van verre en van nabij gehoord worden. Het onweer van Gods grimmigheid dreigt van alle kanten de laatste slag te zullen doen, zo het niet door een spoedige bekering wordt voorkomen. De Heere roept ons als met luider stem: "Hoort de roede en wie ze besteld heeft." Niet alleen is de dag van de Heere nabij, ze is er reeds en het besluit van God begint al te baren. En nog zijn er weinigen die erop letten en het recht ter harte nemen. Eenieder moet dit toch wel toestemmen, zo hij nog ogen in zijn hoofd heeft om te zien en een hart in het binnenste om te verstaan en op te merken. Hij moet het wel opmerken, zo hij niet willens blind is of alles aan het heidense noodlot toeschrijft.

Joachimus Mobachius,

predikant te Nijkerk

("Christelijke zedekunst", 1741)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 januari 2008

Reformatorisch Dagblad | 21 Pagina's

Het oordeel

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 januari 2008

Reformatorisch Dagblad | 21 Pagina's

PDF Bekijken