Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Ex-militair schuldig aan dood van twee baby's"

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Een ex-militair die in 2006 twee jaar cel en tbs kreeg voor het door elkaar schudden van zijn tweede kind, heeft zijn overleden eerste baby ook door elkaar geschud. Dat gaf hij gisteren toe voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.

Volgens de aanklager is de man aanvankelijk niet vervolgd voor de dood van zijn eerste kind. Destijds werd gedacht dat strafrechtelijk ingrijpen de hulp aan het gezin juist zou doorkruisen.

"Achteraf hadden het openbaar ministerie en andere betrokken instanties mogelijk het tweede tragische geval kunnen voorkomen. Het tweede kind, dat nu door het "shaken baby syndrome" zwaar gehandicapt is, was dan misschien niet geboren, bijvoorbeeld", stelde de officier van justitie gisteren.

De rechtbank doet uitspraak op 25 februari.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 februari 2008

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 februari 2008

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

PDF Bekijken