Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Open skies"-verdrag treedt in werking

Chaos op Heathrow houdt aan

1 minuut leestijd

LONDEN (ANP/RTR) - Het langverwachte "open skies"-verdrag, dat de luchtvaart tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie openstelt, is gisteren in werking getreden.

Daarmee kunnen luchtvaartmaatschappijen voor het eerst vanuit heel Europa naar alle vliegvelden in de VS vliegen. Het verdrag ging in terwijl de problemen op de Londense luchthaven Heathrow aanhielden.

De open skies-overeenkomst heft alle beperkingen aangaande vliegroutes, prijzen en het aantal vluchten tussen de EU en de VS op. Ook mag nu elke maatschappij naar de VS vliegen, wat waarschijnlijk voor een toename in de concurrentie zal zorgen.

De inwerkingtreding van het verdrag gebeurde terwijl op de Londense luchthaven Heathrow voor de vierde dag op rij vluchten werden geannuleerd. Bijna veertig vluchten vielen gisteren uit, na de 66 vluchten die zaterdag al werden geannuleerd. Ook staan 15.000 stuks bagage vast.

De problemen houden ook volgende week nog aan, aldus British Airways. De chaos hangt samen met de problematische bagageafhandeling op een nieuwe terminal op Heathrow die vorige week werd geopend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 maart 2008

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 maart 2008

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken