Bekijk het origineel

Ontvoerders stellen eis aan Oostenrijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ontvoerders stellen eis aan Oostenrijk

3 minuten leestijd

WENEN (AP) - De Noord-Afrikaanse ontvoerders van twee Oostenrijkse toeristen eisen dat Oostenrijk zijn vier militairen terugtrekt uit de ISAF-troepenmacht in Afghanistan. Dat heeft een Oostenrijkse radiozender gisteren gemeld. Ook willen de ontvoerders van Wolfgang Ebner en Andrea Kloiber naar verluidt dat twee mensen die in Oostenrijk zijn veroordeeld wegens het dreigen met aanslagen worden vrijgelaten.

Verdachte aangeklaagd

voor aanslag Tanzania

SAN JUAN (AP) - De Verenigde Staten hebben gisteren een gedetineerde in Guantanamo Bay aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden in verband met de aanslag van 1998 op de Amerikaanse ambassade in Tanzania. Ahmed Khalfan Ghailani is onder meer aangeklaagd wegens moord, het aanvallen van burgers en terrorisme. Bij de aanslag in Dar es Salaam vielen elf doden en honderden gewonden.

Picasso gevonden in

Britse slaapkamer

LONDEN (AP) - Binnenkort wordt in Groot-Brittannië een schilderij van Picasso geveild dat onlangs is gevonden in een slaapkamer. Het hing daar aan de muur naast werken van de Britse schilders George Stubbs en Alfred Munnings. Het veilinghuis Duke's heeft dat gisteren bekendgemaakt. De Picasso is een aquarel getiteld "Etreinte" en vermoedelijk geschilderd in 1901 of 1902.

VS en Tsjechië bijna

eens over raketschild

WASHINGTON (AP) - De Verenigde Staten en de Tsjechische Republiek verwachten snel een akkoord over de plaatsing van onderdelen van een Amerikaans raketschild op Tsjechische bodem. De Amerikaanse onderminister voor Wapenbeheersing en Internationale Veiligheid, John Rood, zei gisteren dat de onderhandelingen over de radarinstallatie binnen enkele dagen kunnen worden afgerond.

Lichamen uit mijnen

Tanzania gehaald

ARUSHA (AP) - Uit met modder en water volgelopen Tanzaniaanse mijnen zijn gisteren dertien lichamen gehaald. Het dodental van de overstromingen bij Mererani, vrijdag, is daarmee opgelopen tot negentien. Gevreesd wordt dat in totaal 75 kompels zijn omgekomen. Mererani ligt in de buurt van Arusha, in het noordoosten van Tanzania. In het gebied zijn al vaker mijnwerkers omgekomen.

Colombia klaagt acties

buurland aan

BOGOTA (RTR) - Ecuador heeft gisteren een aanklacht bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag ingediend tegen buurland Colombia. Ecuador eist dat Colombia stopt met het gebruik van bestrijdingsmiddelen om illegale cocavelden in het grensgebied te vernietigen. Ook eist de regering in Quito een vergoeding voor de milieuschade die de afgelopen jaren aan de Ecuadoraanse kant van de grens is aangericht door de besproeiingen.

Analist Pentagon

geeft spionage toe

WASHINGTON (ANP) - Een analist van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gisteren in Alexandria (Virginia) toegegeven dat hij een Chinese functionaris vertrouwelijke informatie over Taiwan heeft gegeven. De 51-jarige Gregg William Bergersen werd in februari gearresteerd, samen met Tai Shen Kuo en Yu Xin Kang. Bergersen kan tien jaar cel krijgen. Bergersen gaf meerdere malen defensiegeheimen door aan Kuo. Hij wist echter niet dat Kuo die op zijn beurt doorspeelde aan China. Bergersen kreeg geld en cadeaus in ruil voor de informatie.

China stijgt op

lijst vijanden VS

WASHINGTON (AP) - China heeft Noord-Korea vervangen in de top drie van grootste vijanden van de Verenigde Staten volgens de Amerikaanse bevolking. Dat is de uitkomst van de jongste editie van deze jaarlijkse peiling door het onderzoeksbureau Gallup. Iran en Irak handhaafden hun plek in de top drie. Een kwart van de ondervraagden noemde spontaan Iran als grootste vijand. China was met 14 procent derde. Hoewel China altijd al hoog scoorde, valt de nieuwe positie waarschijnlijk vooral te verklaren door de daling van Noord-Korea.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ontvoerders stellen eis aan Oostenrijk

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken