Bekijk het origineel

Parijs stuurt missie voor Betancourt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Parijs stuurt missie voor Betancourt

2 minuten leestijd

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk heeft gisteren een humanitaire missie naar Colombia gestuurd om de Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt te helpen. Dat heeft het kantoor van de Franse president Nicolas Sarkozy laten weten.

Betancourt wordt al zes jaar gevangen gehouden door de marxistische rebellenbeweging FARC en zou ernstig ziek zijn.

Het doel van de missie, die uitgaat van Frankrijk, Spanje en Zwitserland, is "contact op te nemen" met de FARC en "toegang te krijgen" tot de gijzelaar, luidt het. Nadere details over wat er precies wordt ondernomen zijn niet gegeven. Het is onduidelijk of de FARC zal meewerken.

De Franse president Nicolas Sarkozy riep FARC-leider Manuel Marulanda dinsdag in een tv-toespraak op Betancourt vrij te laten. Hij heeft overleg gevoerd met de Colombiaanse president Alvaro Uribe. Die liet weten bereid te zijn de militaire operaties in het zuidoosten van Colombia te staken in verband met de missie.

De missie bestaat onder anderen uit Daniel Parfait, Frans ex-ambassadeur in Colombia en zwager van Betancourt. Volgens Astrid Betancourt, zus van de gegijzelde, is er al contact geweest met de rebellen, maar de FARC zou tot dusver geen enkele toezegging hebben gedaan.

Betancourt zou een hepatitis B-besmetting hebben en lijden aan een huidaandoening als gevolg van aanhoudende insectenbeten. Het Internationale Rode Kruis heeft zich bereid verklaard op te treden als neutrale partij in geval van een overdracht van Betancourt aan leden van de humanitaire missie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Parijs stuurt missie voor Betancourt

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken