Bekijk het origineel

Heineken aast op Zwitserse brouwer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Heineken aast op Zwitserse brouwer

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bierbrouwer Heineken wil de drankdivisie van het Zwitserse Eichhof overnemen.

Heineken is bereid 176 miljoen euro te betalen voor de divisie, die gaat opereren onder de naam Eichhof Getränke Holding. Dat maakte de brouwer vandaag bekend.

Eichhof, dat bier, wijn en frisdranken produceert, heeft een brouwerij in Luzern met een productiecapaciteit van 400.000 hectoliter. Vorig jaar verkocht het bedrijf 361.000 hectoliter bier, goed voor een marktaandeel van circa 10 procent. Door de overname stijgt het marktaandeel van Heineken in Zwitserland naar 23 procent, aldus het bedrijf.

Naar verwachting zal Heineken op 7 mei een officieel bod neerleggen. De brouwer hoopt de overname in het derde kwartaal af te ronden. Het concern betaalt de overname uit bestaande kredietleningen. Heineken verwacht dat de nieuwe aankoop vanaf 2009 zal bijdragen aan de winst.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Eichhof. Die zullen er op de aandeelhoudersvergadering van 18 juni over stemmen. Bovendien doet Heineken het bod pas gestand als twee derde van alle uitstaande aandelen zijn aangemeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Heineken aast op Zwitserse brouwer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 april 2008

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken