Bekijk het origineel

Zestien jaar cel voor Argentijnse

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zestien jaar cel voor Argentijnse "Fritzl"

3 minuten leestijd

BUENOS AIRES (AP) - Argentinië heeft zijn eigen Josef Fritzl. Een 73-jarige inwoner van Buenos Aires is dinsdag tot zestien jaar cel veroordeeld omdat hij zijn dochter jarenlang gevangen hield, misbruikte en twee kinderen bij haar verwekte. Uit documenten uit de rechtszaak blijkt dat de man, Eleuterio Soria, in 1992 zijn dochter, toen 12 jaar oud, begon te mishandelen. Het jaar daarop raakte zij zwanger en ze beviel opnieuw in 1997.

Tsjechië keurt komst raketschild goed

PRAAG (AP) - De Tsjechische regering heeft gisteren formeel toestemming verleend voor de komst van een Amerikaans raketschild. De VS en Tsjechië kondigden vorige maand al aan dat de onderhandelingen over het raketschild succesvol waren afgesloten. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, tekent de overeenkomst naar verwachting in de komende twee maanden in Praag, zei een Tsjechische woordvoerster.

IRA-kopstuk Brian Keenan (66) overleden

DUBLIN (AP) - Brian Keenan, die tientallen jaren een belangrijke rol speelde binnen het Ierse Republikeins Leger (IRA), is gisteren op 66-jarige leeftijd overleden aan kanker. Keenan sloot zich in 1970 aan bij de IRA, kort nadat de groep was begonnen met het plegen van aanslagen en moorden. Al snel kreeg werd hij verantwoordelijk voor de bewapening van de groep en in 1972 reisde hij naar Libië om een lucratieve wapendeal te sluiten.

Leger Sudan: 22 doden bij strijd tegen zuiden

KHARTOEM (AP) - Het Sudanese regeringsleger heeft in gevechten rond de stad Abyei in Midden-Sudan dinsdag 22 soldaten verloren. Dat heeft een legercommandant gisteren gezegd. De strijd tussen het regeringsleger en het Sudanese Volksbevrijdingsleger (SPLA) laaide deze week op na een wapenstilstand die slechts vijf dagen standhield. Hoeveel slachtoffers aan de zijde van het SPLA vielen, is niet bekend.

Vechtpartij na bellen in metro: 19 gewonden

WENEN (AP) - Een luide belster in de metro van Wenen heeft met pepperspray achttien medepassagiers verwond. Ze kwam in actie nadat een man vroeg of ze wat zachter kon praten. De twee gingen elkaar te lijf, waarna de vrouw de pepperspray te voorschijn toverde. Zeventien schoolkinderen werden getroffen door de spray, net als hun leraar en de vrouw zelf, zei de politie gisteren. De klager bleef ongedeerd en was verdwenen toen de politie ten tonele verscheen.

Zeker 150 Indiërs dood door giftige alcohol

NEW DELHI (AP) - In vijf dagen tijd zijn 156 Indiërs overleden aan het drinken van sterke drank waarin giftige chemicaliën zaten. Dat heeft de politie gisteren gezegd. Nog eens 135 mensen worden behandeld in ziekenhuizen in de deelstaten Tamil Nadu en Karnataka. Amateurstokers verkopen de dodelijke drank sinds de politie drankwinkels sloot vanwege deelstaatverkiezingen. De 156 dodelijke slachtoffers zijn vooral arme arbeiders.

Omzet Calabrische maffia 44 miljard euro

ROME (AP) - De Calabrische maffia heeft vorig jaar voor bijna 44 miljard euro 'zaken' gedaan, vooral door cocaïne te verhandelen. Dat hebben aanklagers en de denktank Eurispes gisteren gezegd. De omzet van de Calabrische maffia, ook wel de 'ndrangheta genoemd, bedraagt daarmee 2,9 procent van het Italiaans bruto nationaal product. In 2006 was de omzet van de maffia nog 37 miljard dollar. Ongeveer 62 procent van de omzet werd behaald met cocaïnehandel, in samenwerking met vooral Colombiaanse drugskartels.

Dodental noodweer Filipijnen gestegen

MANILLA (AP) - Het dodental door een tropische storm die in het weekend over de Filipijnen trok is opgelopen tot 37. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt nadat zij gegevens uit afgelegen gebieden hadden ontvangen. Een persoon wordt vermist en zestien mensen raakten gewond. De meeste slachtoffers werden getroffen door ijzeren platen die van huizen werden geblazen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 mei 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Zestien jaar cel voor Argentijnse

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 mei 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken