Bekijk het origineel

Hogere winst ASMI komt wederom van ASM Pacific

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hogere winst ASMI komt wederom van ASM Pacific

2 minuten leestijd

BILTHOVEN (ANP) - De toeleverancier van de chipindustrie ASMI heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt dan verwacht. De winst moest evenwel opnieuw komen van de Aziatische deelonderneming ASM Pacific. De eigen operationele activiteiten van het Bilthovense bedrijf leverden weer rode cijfers op.

De nettowinst bedroeg 9,6 miljoen euro, 3 miljoen minder dan in het eerste kwartaal. Dat is meer dan analisten voorzagen. Maar ook het verlies van de front-enddivisie, die apparatuur maakt voor de productie van chips, viel fors hoger uit dan verwacht: 6,8 miljoen euro. Ook zonder een eenmalige last van 1,4 miljoen euro valt dat resultaat analisten flink tegen.

Zoals de afgelopen jaren vrijwel steeds het geval was, waren het de zogeheten back-endactiviteiten die voor de winst zorgden. Die activiteiten bestaan uit een meerderheidsbelang in het Aziatische bedrijf ASM Pacific Technology, dat machines voor de assemblage en verpakking van chips maakt. ASM PT draagt bij aan de resultaten van ASMI door de betaling van dividend.

ASMI belooft aandeelhouders al jaren dat het serieus werk maakt van de winstgevendheid van de front-enddivisie, maar lijkt daar ook in het tweede kwartaal niet in te zijn geslaagd. Bestuursvoorzitter Chuck del Prado schreef dat toe aan zwakke marktomstandigheden, waar de gehele sector last van heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2008

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Hogere winst ASMI komt wederom van ASM Pacific

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 2008

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken