Bekijk het origineel

Agente aangehouden na privégebruik wapen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Agente aangehouden na privégebruik wapen

3 minuten leestijd

ASSEN - Een 44-jarige medewerkster van de politie Groningen is gisteren in haar woning in Assen aangehouden wegens misbruik van haar dienstwapen. De agente zou in de nacht van donderdag op vrijdag haar wapen hebben gebruikt om in de lucht te schieten. De toedracht ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Niemand raakte gewond. De politie Groningen stelt een intern onderzoek in naar het incident.

Apenheul gaat

op de schop

APELDOORN - De Apenheul heeft een tienjarenplan gepresenteerd voor nieuwbouw. Dat meldde de website Cobouw gisteren. De Apeldoornse dierentuin wil de terugloop van de bezoekersaantallen een halt toeroepen. Per jaar bezoeken gemiddeld 460.000 mensen de Apenheul. "We willen eindelijk eens af van de tenten, afdakjes, containers en openluchtoplossingen waarmee we nu moeten werken", aldus een woordvoerder. Wanneer de plannen worden gerealiseerd, is nog onduidelijk.

Man komt om in

kaasfabriek Born

BORN - Door een bedrijfsongeval bij kaasfabriek Campina in het Limburgse Born is gisterochtend een 36-jarige werknemer uit Geleen om het leven gekomen. Dat lieten woordvoerders van politie en brandweer weten. De man liep ernstig nekletsel op, toen hij tijdens onderhoudswerkzaamheden door nog onbekende oorzaak in een machine bekneld raakte.

Pleegvader verdacht

van verwaarlozing

ENSCHEDE - De politie heeft gisteren in Enschede een 55-jarige man uit die plaats aangehouden wegens verwaarlozing en mishandeling van vier mensen met een verstandelijke handicap. Het gaat om twee mannen van 45 en 40 jaar en twee vrouwen van 49 en 48 jaar. Hun aangehouden pleegvader is de partner van de moeder van de twee mannen en de twee vrouwen. De man woonde na het overlijden van de moeder met hen samen.

Dode door ongeval

bij Onderdendam

GRONINGEN - Door een ongeval op de Onderdendamsterweg tussen Onderdendam en Middelstum (Groningen) is gistermiddag een 29-jarige man uit Assen om het leven gekomen. Zijn 26-jarige broer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom.

Oude Haarlemse

strandwal beschadigd

HAARLEM - In recreatiegebied Spaarnwoude bij Haarlem is een strandwal van duizenden jaren oud door graafwerkzaamheden aangetast. De strandwal is door de provincie Noord-Holland aangemerkt als aardkundig monument. Reparatie van het monument is niet mogelijk.

Jongen (14) dood na

ongeval in Stiens

STIENS - Een jongen van 14 jaar uit het Friese Stiens is gisterochtend door een verkeersongeval in zijn woonplaats om het leven gekomen. Samen met een groepje fietsers stond hij bij een kruising te wachten op een passerende auto. De jongen stak vervolgens onverwachts over. Een 57-jarige automobilist uit Someren kon hem niet meer ontwijken.

Eenden uit Urk

in veiligheid gebracht

URK - In Urk zijn gistermorgen circa dertig eenden gevangen en overgebracht naar de vogelopvang in Dronten. De dieren waren hun leven niet zeker op het voormalige Zuiderzee-eiland. Urker jongeren mishandelden de beesten. Ze bekogelden de eenden met stenen, reden er met de fiets op in en voerden de dieren brood met vishaken.

Nepagent betrokken

bij beroving

UTRECHT - Een nepagent op een neppolitiemotor heeft maandag een automobilist van de A2 gedirigeerd en samen met een aantal handlangers op een afgelegen plek bij knooppunt Oudenrijn beroofd van zijn auto. Dat meldde de Utrechtse politie gisteren. De twee inzittenden van de wagen met een Belgisch kenteken werden met een vuurwapen bedreigd en gedwongen in een bestelbus te stappen. Ze zijn korte tijd later vrijgelaten bij de afslag Maarssen aan de A2.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2008

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Agente aangehouden na privégebruik wapen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 2008

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken