Bekijk het origineel

Bangkok heft noodtoestand op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bangkok heft noodtoestand op

1 minuut leestijd

BANGKOK - Tijdelijk premier Somchai Wongsawat van Thailand heeft gisteren de noodtoestand in de Thaise hoofdstad Bangkok opgeheven.

Bijna twee weken geleden kondigde de toenmalige premier Samak Sundaravej de noodtoestand af, om een eind te kunnen maken aan de protesten tegen zijn regering. Hij moest vorige week aftreden, nadat hij in opspraak was geraakt door zijn betaalde bijbaan als tv-kok.

Somchai zei dat hij de noodtoestand ophief, omdat de situatie in het land niet meer zo gespannen is als twee weken geleden. "Als we de noodtoestand zouden handhaven, zou dat het land economische schade kunnen berokkenen", aldus Somchai.

Tegenstanders van Samak demonstreerden al weken voor het aftreden van de premier, niet vanwege zijn activiteiten als televisiekok, maar omdat hij een stroman zou zijn van Thaksin Shinawatra. Thaksin werd in 2006 door het leger afgezet als premier en wordt vervolgd op verdenking van corruptie.

De groep die Samak weg wilde hebben, de Volksalliantie voor Democratie (PAD), is een samenraapsel van monarchisten, leden van de strijdkrachten en de stedelijke elite. Zij vinden dat de westerse democratie te veel macht geeft aan de arme plattelandsbevolking, die zou stemmen op wie haar maar geld geeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 september 2008

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Bangkok heft noodtoestand op

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 september 2008

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken