Bekijk het origineel

Maartensdijk hekelt openstelling sporthal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Maartensdijk hekelt openstelling sporthal

Protest tegen verstoring zondagsrust

1 minuut leestijd

MAARTENSDIJK - Inwoners van Maartensdijk bieden morgenavond aan de burgemeester van De Bilt handtekeningen aan tegen de zondagsopenstelling van sporthal De Vierstee in Maartensdijk.

De overhandiging gebeurt voor de raadsvergadering. De SGP-fractie zal dan een motie indienen om het plan terug te draaien.

Sporthal De Vierstee wordt momenteel zes dagen per week gebruikt door scholen en sportverenigingen. Binnen de gemeente De Bilt is echter een gebrek aan zaalruimte. Het college wil daarom de sporthal dit seizoen openstellen voor zaalhockey, zo werd eerder deze maand meegedeeld aan de gemeenteraad. Als de proef bevalt, kan het gebouw structureel op zondag open. Volgens SGP-fractievoorzitter Slootweg heeft het er alle schijn van dat dit ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Het plan van het college stuit op protest bij een aantal inwoners. Op initiatief van bewoner Jan Vonk Noordegraaf is een handtekeningenactie gestart. Hij verwacht morgenavond zo'n 380 tot 400 handtekeningen te kunnen aanbieden. "We hopen dat de gemeenteraad het voorstel terugdraait", aldus Vonk Noordegraaf. "Ongeveer dertig jaar geleden, toen De Vierstee werd geopend, is afgesproken dat de sporthal op zondag dicht zou blijven."

De initiatiefnemers worden gesteund door de plaatselijke kiesvereniging van de SGP. Eerder al stelden de SGP en de ChristenUnie vragen over de mogelijke openstelling. SGP'er Slootweg zegt dat zijn vragen niet naar tevredenheid zijn beantwoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 november 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Maartensdijk hekelt openstelling sporthal

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 november 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken