Bekijk het origineel

Zeven doden in het verkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeven doden in het verkeer

Gladheid oorzaak van ten minste twee ongevallen

3 minuten leestijd

APELDOORN - Zeker zeven mensen zijn gisteren en dinsdag in het verkeer om het leven gekomen. Bij ten minste twee ongevallen speelde gladheid een rol.

Een 16-jarige bromfietser uit Barneveld is dinsdagavond om het leven gekomen door een ongeval in zijn woonplaats. De jongen reed op de Amersfoortsestraat toen vanuit tegenovergestelde richting een auto kwam. De automobilist sloeg linksaf en verleende daarbij vermoedelijk geen voorrang aan de tiener, die ten val kwam en tegen de auto belandde. De bromfietser overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een 47-jarige vrouw uit het Brabantse Gemonde is gisteren rond 9.00 uur verdronken toen de auto waarin ze zat in haar woonplaats door gladheid van de weg raakte en op de kop in een slootje belandde. De brandweer wist de 48-jarige partner van de vrouw uit het voertuig te redden. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, aldus een politiewoordvoerder.

Een 55-jarige man uit Arnhem kwam gisteravond in Ede om het leven toen hij op een obstakel reed ter hoogte van een plek waar wegwerkzaamheden plaatsvinden. Het slachtoffer bezweek ter plekke aan zijn verwondingen, maakte de politie bekend.

Een 40-jarige automobilist uit het Drentse Gieten kwam gisterochtend om het leven door een ongeval op de N381 tussen Beilen en Hoogersmilde. De auto van de man kwam frontaal in botsing met een kleine vrachtwagen die door gladheid op de linkerweghelft was beland. De auto belandde na de aanrijding in een sloot. De bestuurder overleed ter plekke. Twee mannen van 28 en 23 jaar uit Drachten, die in de vrachtwagen zaten, kwamen met de schrik vrij.

Een 28-jarige automobilist uit Almelo is gisteren in Haaksbergen door een eenzijdig verkeersongeval om het leven gekomen. De man raakte door onbekende oorzaak met zijn auto in een slip. Het voertuig kwam tegen twee bomen tot stilstand. De bestuurder werd zwaargewond per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Daar is hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleden.

Een nog onbekende man is gistermiddag op de Parkweg in Groningen omgekomen door een ongeval. Hij werd op een kruising geschept door een vrachtwagen en kwam onder de truck terecht. De man overleed ter plaatse, aldus de politie.

Door een frontale aanrijding tussen Ommen en Hardenberg is gisteren een 61-jarige automobilist uit Almere om het leven gekomen. De man reed op de N34 ter hoogte van de buurtschap Arriën (gemeente Ommen) frontaal in op een vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De weg was na het ongeval een tijd lang afgesloten.

Bij een aanrijding die gistermiddag op de A4 plaatsvond, waren 22 voertuigen betrokken. Het ongeval gebeurde om 15.40 uur op de snelweg ter hoogte van Nieuw-Vennep in de richting van Den Haag, meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Niemand van de betrokkenen raakte ernstig gewond.

Door een kettingbotsing op de A1 ter hoogte van Muiden zijn de afgelopen nacht twee personen gewond geraakt. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken, aldus de politie. Een van de slachtoffers liep nekletsel op, de ander had een hoofdwond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 december 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Zeven doden in het verkeer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 december 2008

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken