Bekijk het origineel

Verhalenwedstrijd: nu insturen!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verhalenwedstrijd: nu insturen!

2 minuten leestijd

Eén week nog hebben aspirant-schrijvers de tijd om het beste historische verhaal te schrijven dat ze maar bedenken kunnen. Dan sluit de inzendtermijn van de schrijfwedstrijd, en buigt de jury zich over de ingestuurde verhalen. De tien beste schrijvers krijgen de nieuwe Calvijnroman van Frans Willem Verbaas cadeau.

Samen met uitgeverij Mozaïek, het Christelijk Literair Overleg (CLO), Driestar educatief en de Vereniging van Christen-Historici (VCH) organiseert het Reformatorisch Dagblad deze winter een wedstrijd voor beginnende schrijvers. De tien beste inzenders krijgen het boek "Heilig vuur", een historische roman over Calvijn, geschreven door Frans Willem Verbaas. De winnaar van de wedstrijd maakt bovendien kans op begeleiding en publicatie.

Geschiedenis (van vóór 1940) is het thema van de wedstrijd. Je kunt schrijven over kruisvaders of ontdekkingsreizigers, over het leven van je overgrootvader of over de dienstbode van Jodocus van Lodenstein. Hoe was het om het werk van vroedvrouw te doen tijdens de crisisjaren, om in de middeleeuwen schildknaap van een ridder te zijn, of om in de zeventiende eeuw met een Oost-Indiëvaarder het zeegat uit te varen?

De inzendtermijn sluit op 1 april. Bij het beoordelen van de inzendingen zal de jury vooral kijken naar stijl, karaktertekening en opbouw van de verhalen.

De verhalen mogen maximaal 2000 woorden tellen, en de hoofdpersoon ervan mag geen al te bekende historische figuur zijn. Inzenders zijn ten minste 16 jaar oud en mogen nog niet eerder een roman gepubliceerd hebben. Per persoon mag één verhaal ingestuurd worden; het inzendadres is verhalenwedstrijd@driestar-educatief.nl. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens een themadag op 16 mei 2009 in Gouda, die helemaal in het teken staat van historische romans en verhalen. Daarbij zijn overigens niet alleen deelnemers, maar ook andere belangstellenden welkom.

refdag.nl/verhalenwedstrijd2009.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 maart 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Verhalenwedstrijd: nu insturen!

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 maart 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken