Bekijk het origineel

Nog drie slachtoffers busongeluk kritiek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nog drie slachtoffers busongeluk kritiek

Per abuis zevende dode gemeld

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Drie Nederlanders die donderdagavond gewond raakten bij het busongeluk in Spanje verkeerden vanochtend nog in kritieke toestand. In totaal liggen nog ongeveer twintig mensen in Spaanse ziekenhuizen.

Zaterdag meldde de alarmdienst SOS International dat de toestand van twee personen kritiek was en dat vier anderen zwaargewond waren. Volgens een woordvoerder worden verschillende definities voor de begrippen "kritiek" en "zwaargewond" gebruikt, waardoor de aantallen uiteenlopen.

Er ontstond nog meer verwarring. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde gisteren dat er een zevende slachtoffer was overleden, maar verklaarde later dat het om een misverstand ging.

Een derde van de slachtoffers van het ongeluk is afgelopen weekeinde teruggekeerd naar Nederland. Zaterdag landde een ambulancevliegtuig met zestien overlevenden op Rotterdam Airport. Gisteren arriveerde een toestel met zes passagiers.

Er zijn ook nog overlevenden in Spanje die niet in het ziekenhuis liggen. Waarschijnlijk vertrekt morgen opnieuw een vliegtuig vanuit Spanje met overlevenden.

De nabestaanden van de zes overleden slachtoffers, van wie de identiteit bekend is, zijn zaterdag geïnformeerd. De lichamen worden waarschijnlijk vrijdag naar Nederland overgebracht, aldus een woordvoerder van SOS International vanmorgen.

Het ongeluk gebeurde donderdag in een scherpe bocht op een afrit van de snelweg tussen Barcelona en Lloret de Mar. Nederlandse betrokkenen en de Spaanse autoriteiten houden er ernstig rekening mee dat de chauffeur van de bus per abuis de verkeerde afslag heeft genomen. Hij kan niet worden verhoord omdat hij ernstig gewond raakte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 augustus 2009

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Nog drie slachtoffers busongeluk kritiek

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 augustus 2009

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken