Bekijk het origineel

Yangshuo beroemd om vergezicht vanuit ballon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Yangshuo beroemd om vergezicht vanuit ballon

Weer houdt meeste maatschappijen al dagen aan de grond

2 minuten leestijd

YANGSHUO - Het stadje Yang¡shuo, vanmorgen toneel van een dodelijk ongeval waarbij vier Nederlandse toeristen omkwamen, staat bekend om de prachtige vergezichten die vanuit een heteluchtballon het best tot hun recht komen. Vandaag was het weer echter niet goed.

Yangshuo ligt in de regio Guangxi in Zuid-China. Het stadje is bekend onder back¡packers. De lokale middenstand is voor een groot deel gericht op toe¡risten. Die kunnen er onder meer bergbeklimmen, fiets¡tochten maken en ballonva¡ren.

Een van de trekpleisters in het gebied is Moon Hill, een berg met daarin een gat met de vorm van een halve maan. Het natuurgebied wordt geroemd om zijn prachtige vergezichten.

De vijf Nederlandse toeristen die vandaag betrokken raakten bij het ongeval, zouden eveneens het beroemde uitzicht op de bergen rond Yangshuo gaan bekijken.

Nog onduidelijk is wat zich vanmorgen exact heeft voorgedaan. De politie heeft op dit moment twee theorieën over het ongeval. Eén theorie is dat de luchtballon op 200 meter hoogte is ontploft omdat de gasleiding niet goed zou zijn aangesloten.

Een andere versie van het verhaal stelt dat de ballon is ontploft nadat hij uit zichzelf weer opsteeg toen de twee bestuurders op de grond uit de mand waren geklommen. Dat zou wellicht ook kunnen verklaren waarom de twee bestuurders het ongeval wél overleefden.

Onduidelijk is nog of het zware weer dat momenteel in de regio heerst, debet is aan het ongeval. In elk geval is duidelijk dat de meeste maatschappijen die ballonvaarten aanbieden aan toeristen in Yangshuo, al een aantal dagen niet vliegen wegens het weer.

Dat meldt een Nederlandse hoteleigenaar in de stad die contact onderhoudt met de lokale politie. "Er zijn veel maatschappijen in de regio die ballonvaarten aanbieden", stelt hij. "Maar de één neemt meer risico's dan de ander. Een vaart kost per persoon zo'n 60 euro. Dat is een fortuin in China."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 oktober 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Yangshuo beroemd om vergezicht vanuit ballon

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 oktober 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken