Bekijk het origineel

Rhenenaar tot celstraf veroordeeld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rhenenaar tot celstraf veroordeeld

2 minuten leestijd

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft gisteren een 16-jarige jongen uit Rhenen wegens poging tot doodslag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 213 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk.

De jongen, die op station Veenen¡daal een man heeft neergestoken, kreeg daarnaast een werkstraf van 150 uur opgelegd.

Op 16 mei kreeg de politie Utrecht de melding dat op het station een man was neergestoken. In het ziekenhuis moest het slachtoffer worden geopereerd. De gewonde man vertelde dat hij die avond aangeschoten was en een groepje jongeren hulp had gevraagd bij het kopen van een kaartje. Hij was gestoken door een jongen met een petje.

De verdachte beweerde dat een vriend werd aangevallen door het slachtoffer. Daarna pakte het slachtoffer hem bij de keel. Toen de man hem sloeg, pakte hij een mes en stak het slachtoffer in de buik. Volgens de advocaat van de Rhenense jongen was er sprake van noodweer.

De officier van justitie was het daar niet mee eens. Volgens hem had de verdachte zich op een andere manier kunnen verweren. Een andere jongen rende ook weg, stelde de officier.

De verdachte heeft al 33 dagen in voorarrest gezeten en hij is samen met de reclassering een hulpverleningstraject gestart. De rechtbank rekende het de verdachte zwaar aan dat hij zijn slachtoffer zonder hulp heeft achtergelaten, maar vond het niet nodig om hem opnieuw naar de cel te sturen. Wel moet hij ruim 2600 euro schadevergoeding betalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 oktober 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Rhenenaar tot celstraf veroordeeld

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 oktober 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken