Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Luchtballon steeg op ondanks negatief advies"

1 minuut leestijd

SJANGHAI (ANP) - De eigenaren van de luchtballon die gisterochtend verongelukte in de Chinese stad Yangshuo, hebben waarschuwingen over slecht weer genegeerd.

Dat meldt de Chinese krant de Global Times vandaag. Bij het ongeluk kwamen twee echtparen uit Noord-Brabant om het leven. Een vijfde Nederlandse toerist raakte gewond.

De luchtballon was eigendom van de Meixiang Luchtvaart-vereniging uit de provincie Guangdong in het zuiden van China. In tegenstelling tot eerdere mediaberichten zou het bedrijf sinds vorig jaar wel degelijk beschikken over een officiële vergunning.

Zeng, een woordvoerder van de Guilin Luchtballon Club, laat in de Global Times weten dat het bedrijf dinsdag via de officiële kanalen het advies had gekregen gisteren niet te vliegen wegens te harde wind en regen.

De meeste maatschappijen die ballonvaarten aanbieden aan toeristen in de Chinese stad, vlogen al een aantal dagen niet wegens het slechte weer. Dat meldde een Nederlandse hoteleigenaar. "Maar de een neemt meer risico's dan de ander."

Wegens de vele ongelukken in de afgelopen jaren heeft de Chinese regering de regels voor ballonvluchten aangescherpt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken