Bekijk het origineel

Strippenkaart ook uit Rotterdamse bus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Strippenkaart ook uit Rotterdamse bus

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Als het aan de stadsregio Rotterdam ligt, verdwijnt op 11 februari de strippenkaart in de regio Rotterdam ook uit de bus en de tram.

Vanaf die datum moet de OV-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs zijn. De stadsregio heeft daarvoor gisteren een verzoek ingediend bij staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat).

In de Rotterdamse bussen en trams kunnen reizigers op dit moment zowel gebruikmaken van de strippenkaart als van de OV-chipkaart.

In de Rotterdamse metro kan sinds 29 januari niet meer met de strippenkaart worden gereisd. Als Huizinga toestemming geeft, volgen dus ook de bussen van Connexxion, Qbuzz, de trams en bussen van de RET en de RandstadRail tussen Rotterdam en Den Haag.

De regio Rotterdam zou daarmee de eerste zijn waar niet meer met het roze en blauwe strookje papier kan worden gereisd.

"Arriva, HTM, Veolia en de NS hebben laten weten dat reizigers uiterlijk vanaf januari 2010 ook bij hen op saldo kunnen reizen", aldus portefeuillehouder Vervat.

Rotterdam geldt als proeftuin voor de invoering van de OV-chipkaart. De Rotterdamse metro was het eerste vervoermiddel waar de strippenkaart in de ban ging. De Amsterdamse metro volgde op 27 augustus.

De kaart moet op termijn in het hele land de strippenkaart vervangen. Ook bij de NS kan inmiddels met de OV-chipkaart worden gereisd.

De stadsregio Amsterdam, waar de chipkaart ook al het enige betaalmiddel is in de metro, is nog niet zo ver als de Maasstad. Het regiobestuur moet nog een definitief verzoek hiervoor indienen bij de staatssecretaris.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 november 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Strippenkaart ook uit Rotterdamse bus

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 november 2009

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken